17 Ιουνίου, 2024

Καμία καθυστέρηση στην υλοποίηση του έργου-Άμεσα τα αποτελέσματα της αναβάθμισης του βιολογικού!

Την στιγμή που η ΔΕΥΑΑΡΜ κατάφερε να εντάξει  ίσως το μεγαλύτερο  έργο της μέχρι σήμερα, στο Πρόγραμμα Φιλόδημος Ικαι να ξεκινήσει η επιβεβλημένη αναβάθμιση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων  Άργους –Ναυπλίου, μέλη της αντιπολίτευσης επιθυμούν την καθυστέρηση της υλοποίησης του έργου.

Για να είμαστε σαφείς και ξεκάθαροι το κόστος του έργου πληρώνεται από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ και όχι από το ταμείο της επιχείρησης! Δυστυχώς όπως αντιλαμβανόμαστε η απουσία συγκεκριμένων μελών της αντιπολίτευσης  στα διοικητικά συμβούλια έχει ως αποτέλεσμα την άγνοια τους για σημαντικά θέματα.

Πρώτον: Ο διεθνής διαγωνισμός  αναρτήθηκε στην επίσημη εφημερίδα ευρωπαϊκών κοινοτήτων στον έντυπο τύπο και στο ΕΣΗΔΗΣ(Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων)

Δεύτερον : Δύο εταιρείες συμμετείχαν στο διεθνή διαγωνισμό με την επωνυμία ΔΙΑΛΥΝΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ  και η εταιρεία ΘΑΛΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.

Ηπροσφορά και η έκπτωση που δίνει ο προσωρινός ανάδοχος  θα ελεγχθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο πράγμα που επιβεβαιώνει την νομιμότητα της διαδικασίας.

Μας λυπεί ιδιαιτέρως το γεγονός πως έχοντας τον κίνδυνο των περιβαλλοντικών προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν από την παλαιότητα του εξοπλισμού του βιολογικού, την οποία όλοι γνωρίζουν, προτείνεται από 2 μέλη της αντιπολίτευσης η καθυστέρηση της υλοποίησης του έργου ίσως και ένα χρόνο!

Το έργο πρέπει και οφείλει να γίνει σήμερα!

Καθώς με την υπογραφή της σύμβασης  και την έναρξη υλοποίησης του έργου θα αντικατασταθούν άμεσα τμήματα της ΕΕΛ Άργους Ναυπλίου, τα οποία είναι μεγάλης παλαιότητας και επίσης θα υπάρξει άμεση ενεργειακή αναβάθμιση. Τα αποτελέσματα των πρώτων αντικαταστάσεων θα είναι εμφανή από τους πρώτους κι όλας τρείς (3) μήνες.

Δεν θα σταθούμε στα περασμένα χρόνια και στην απραξία που επέδειξε η διοίκηση του κ. Κούρου, τα χρέη που δημιούργησαν και τα οποία μας κληροδότησαν το 2011 όταν και αναλάβαμε.

            Με χρηστή διαχείριση και περικοπές άσκοπων δαπανών καταφέραμε να φτάσουμε τα χρέη της επιχείρησης στο μηδέν και να παράγουμε έργο προς όφελος της κοινωνίας και του περιβάλλοντος. Καλό θα ήταν η αντιπολίτευση να αντιμετωπίζει με σοβαρότητα τον ρόλο της και να θυμάται πως τα πεπραγμένα του παρελθόντος της, ο λαός δεν τα ξεχνά!

Θα απαντάμε πάντα στις ανακρίβειες και θα τους θυμίζουμε πάντα πως αυτή η δημοτική αρχή μόνο στόχο έχει να παράγει έργα!