23 Ιουλίου, 2024

Προβολή της Καλαμάτας μέσω Μεσσηνιακής συμμετοχής στο Ράλλυ Ακρόπολις

Το ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις που διεξάγεται στη χώρα μας, επιστρέφει μετά από απουσία ετών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και το ενδιαφέρον από τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού ανά τον κόσμο είναι μεγάλο. Στους φετινούς αγώνες, ξεχωρίζει και μία Μεσσηνιακή συμμετοχή, του οδηγού αγώνων – αστυνομικού της Δ/νσης Αστυνομίας Μεσσηνίας Γιάννη Πλάγου, ο οποίος θα αγωνιστεί με τα χρώματα της ΕΛ.ΑΣ., έχοντας -μεταξύ άλλων- την υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας.

Σήμερα, Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021, στο γραφείο Δημάρχου παραχωρήθηκε συνέντευξη Τύπου, με τη συμμετοχή του Δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου, του Βουλευτή Μεσσηνίας Περικλή Μαντά, του Διευθυντή Αστυνομίας Μεσσηνίας Ηλία Αξιοτόπουλου, του οδηγού Γιάννη Πλάγου και του ομογενή Γιάννη Χρήστου, ο οποίος είναι και ο μεγάλος χορηγός της όλης προσπάθειας και συμμετοχής. Σημειώνεται, επίσης, ότι αύριο Παρασκευή στις 20.00, το αγωνιστικό όχημα θα βρεθεί για λίγες ώρες στην κεντρική πλατεία προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε όσους ενδιαφέρονται να δουν από κοντά ένα αυτοκίνητο επιπέδου WRC.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Θ. Βασιλόπουλος -μεταξύ άλλων- ανέφερε ότι η Δημοτική Αρχή έχει αποδείξει ότι στηρίζει τον μηχανοκίνητο αθλητισμό καθώς και πρωτοβουλίες που λαμβάνονται σε τοπικό επίπεδο αλλά και παρουσίες σε αγώνες που διαφημίζουν την περιοχή μας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Καλαμάτας υποστηρίζει μια προσπάθεια και μία συμμετοχή με χρώμα μεσσηνιακό σε έναν αγώνα εμβληματικό όχι μόνο για τη χώρα μας αλλά και για την παγκόσμια κοινότητα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, το ιστορικό ράλι Ακρόπολις, το οποίο επανήλθε στο καλεντάρι του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Ο κ. Βασιλόπουλος σημείωσε ότι ευχή όλων είναι η συμμετοχή του Μεσσήνιου οδηγού Γιάννη Πλάγου να έχει τα καλύτερα αποτελέσματα, μία συμμετοχή που θα αγωνιστεί με τα χρώματα της Ελληνικής Αστυνομίας, έχοντας και την υποστήριξη του Δήμου.

Ιδιαίτερη αναφορά υπήρξε από τον Δήμαρχο στην προβολή και τη διαφήμιση που έρχεται σε συνέχεια τέτοιων δράσεων, ενώ υπογραμμίστηκε και το θέμα της οδικής ασφάλειας και της οδηγικής παιδείας που πρέπει να αποτελεί για όλους μας προτεραιότητα».

Από την πλευρά του ο Βουλευτής, Περικλής Μαντάς, ο οποίος ήταν κι αυτός που πρότεινε, έφερε σε επαφή το Δήμο με την αγωνιστική ομάδα, εστίασε στη μεγάλη προβολή που αναμένεται να έχει το εμβληματικό -όπως το χαρακτήρισε- Ράλλυ Ακρόπολις, καθώς σύμφωνα με στοιχεία που υπάρχουν αναμένεται να το παρακολουθήσουν περί το 1 δις τηλεθεατές απ’ όλο τον πλανήτη. Κάλεσε δε τους τοπικούς φορείς να στηρίξουν την προσπάθεια που γίνεται, καθώς μέσα από συνεργασίες μπορεί να επιτευχθεί μία σπουδαία διαφήμιση για την περιοχή.

Ο Αστυνομικός Διευθυντής Μεσσηνίας αναφέρθηκε στο μεγάλο αθλητικό γεγονός, τόνισε πως αποτελεί μεγάλη χαρά για την Αστυνομική Διεύθυνση που ένας αστυνομικός της θα συμμετάσχει στον αγώνα, με τα χρώματα της ΕΛΑΣ και ευχήθηκε καλή επιτυχία.

Στο ίδιο πλαίσιο και ο ομογενής Γιάννης Χρήστου, ο οποίος ανέφερε ότι στόχος είναι μέσα από τη συμμετοχή να προβληθεί ο τόπος και ένας Έλληνας οδηγός να διακριθεί στον σπουδαίο αυτό αγώνα.

Κλείνοντας ο αστυνομικός, εκπαιδευτής οδηγών και οδηγός αγώνων από την περιοχή μας, Γιάννης Πλάγος, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς όλους, ανέφερε ότι γίνεται μία προετοιμασία με ένα σύγχρονο αγωνιστικό αυτοκίνητο για μία συμμετοχή στο Ράλλυ Ακρόπολις με στόχο «να ανεβάσουμε τη Μεσσηνία», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.