14 Ιουλίου, 2024

Σπάρτη: Oλοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για την ημέρα Περιβάλλοντος του Ν.Π. Πολιτισμού και Περιβάλλοντος

Oλοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για την ημέρα Περιβάλλοντος  του Ν.Π. Πολιτισμού και Περιβάλλοντος.


Η οικολογική κρίση του πλανήτη είναι μια πραγματικότητα που πρέπει να μας αφορά όλους….

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου), το Ν.Π. Πολιτισμού και Περιβάλλοντος, σε συνεργασία με το Δήμο Σπάρτης και το Περιβαλλοντικό Φορέα NoWaste21, διοργάνωσαν δράσεις εκπαίδευσης και ενημέρωσης για Κυκλική Οικονομία και Μηδενικά Απόβλητα, στο πλαίσιο του έργου «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΜΗΔΕΝΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΠΑΡΤΗΣ»  το οποίο πήρε πρώτη διάκριση και χρηματοδοτείται από  το ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ.


Την Παρασκευή 4/6/2021 και ώρες 10.00-13.00, στο παλαιό Δημαρχείο, πραγματοποιήθηκε, από στελέχη της NoWaste21, εκπαίδευση στο τεχνικό προσωπικό του Δήμου σχετικά με την Ανακύκλωση, την Κυκλική Οικονομία, τις νέες νομοθετικές εξελίξεις και τη συμμετοχή του Δήμου στην υλοποίηση του Προγράμματος.


Την ίδια ημέρα στις 18.00, η Πρόεδρος της NoWaste21, η Δρ. Έφη Τριτοπούλου και ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Πέτρος Δούκας, έλαβαν διαδικτυακά το βραβείο Bravo 2021, στον Πυλώνα του Περιβάλλοντος (Environment) για το έργο  «Ολοκληρωμένες Δράσεις, για Κυκλική Οικονομία και Μηδενικά Απόβλητα στο Δήμο Σπάρτης».


Το Σάββατο 5/6/2021 και ώρα 11.00-13.00, στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης ΔΚΒΣ, πραγματοποιήθηκε Συνέντευξη Τύπου – Ημερίδα Ενημέρωσης & Ευαισθητοποίησης κοινού καθώς και η παρουσίαση του Έργου «Ολοκληρωμένες Δράσεις για Κυκλική Οικονομία και Μηδενικά Απόβλητα στον Δήμο Σπάρτης».


Την Παρασκευή 11/6/2021 το πρωί, πραγματοποιήθηκε δενδροφύτευση και αναδιαμόρφωση χώρου, στο 1ο Γυμνάσιο Σπάρτης από τους καθηγητές, τους μαθητές, το Δήμαρχο Σπάρτης κ. Πέτρο Δούκα, τον Αντιδήμαρχο κ. Αθανάσιο Καρλαύτη, την Πρόεδρο του Ν.Π.Π.Π, κ. Ελένη Δαράκη και τα μέλη του, τα μέλη της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής και τις Υπηρεσίες πρασίνου του Δήμου Σπάρτης.


Το Σάββατο 12/6/2021 στο χώρο της Λαϊκής Αγοράς της Σπάρτης,
ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Πέτρος Δούκας, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Γεωργία Δεδεδήμου και Αθανάσιος Καρλαύτης, ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Καθαριότητας κ. Σταύρος Νικολέτος, η Πρόεδρος του Ν.Π.Πολιτισμού και Περιβάλλοντος κ. Ελένη Δαράκη και τα μέλη του, κ.κ. Γεώργιος Γιαξόγλου και Άννα Κορομβόκη, μοίρασαν οικολογικές πάνινες τσάντες και μπλούζες στους Δημότες της Σπάρτης.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον κ. Γεώργιο Γιαξόγλου, που επιμελήθηκε τις εκδηλώσεις.


Την Κυριακή 13/6/2021 πραγματοποιήθηκε η Πεζοπορική διαδρομή Παρόρι – Αναβρυτή και τη Ποδηλατική διαδρομή κεντρική πλατεία Σπάρτης- Αναβρυτή.
Στην εκκίνηση παραβρέθηκαν, ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Πέτρος Δούκας, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Αθανάσιος Καρλαύτης και  Χρήστος Κανακάκος καθώς και η Πρόεδρος του Ν.Π.Π.Π, κ. Ελένη Δαράκη.

Στο τερματισμό των διαδρομών ο κ. Γ. Γιαξόγλου εκπροσωπώντας το Ν.Π.Π.Π. ως μέλος του, ξεναγήθηκε μαζί με τους συμμετέχοντες στο Βοτανολογικό Μουσείο του Ταϋγέτου και στο Λαογραφικό Μουσείο της Αναβρυτής.

Η εκδήλωση ενημέρωσης στο ΒΟΤΑΝΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΑΫΓΕΤΟΥ στην Αναβρυτή, ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του επί σειρά ετών Προέδρου της Κοινότητας και του Τοπικού Συμβουλίου ΑΝΑΒΡΥΤΗΣ, κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΠΛΕΥΡΙΤΗ, ο οποίος πρόσφατα απεβίωσε.


Ευχαριστούμε τους συνδιοργανωτές μας, τον Ε.Ο.Σ. Σπάρτης, το Π.Σ. Αναβρυτής και την Τ.Κ. Αναβρυτής.