1 Μαρτίου, 2024

Δήμος Πατρέων: «Να απομακρυνθεί άμεσα το παροπλισμένο κρουαζιερόπλοιο από το λιμάνι»

Ο Δήμος Πατρέων καλεί τον ΟΛΠΑ ΤΑΙΠΕΔ και την κυβέρνηση να απομακρύνουν άμεσα το κρουαζιερόπλοιο «Queen of the Oceans» που παραμένει, για περισσότερο από ένα χρόνο, παροπλισμένο στη βόρεια πλευρά του λιμανιού της Πάτρας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου:

«Για περισσότερο από ένα χρόνο το κρουαζιερόπλοιο “Queen of the Oceans” παραμένει παροπλισμένο στη βόρεια πλευρά του λιμανιού της Πάτρας και είναι εκεί ακίνητο σαν τεράστιος «τοίχος», στερώντας από τους Πατρινούς το να απολαμβάνουν τη θέα της θάλασσας. Αντί για θάλασσα το βλέμμα «φυλακίζεται» μέσα στις λαμαρίνες του πλοίου!

Επίσημα έχει ειπωθεί ότι το κρουαζιερόπλοιο εξυπηρετείται στο συγκεκριμένο χώρο και παραμένει σε αυτόν βάσει του master plan του Λιμένα, «λόγω της πανδημίας που έπληξε και τον κλάδο της κρουαζιέρας».

Οι κυβερνήσεις και οι εκπρόσωποί τους κάνουν τα πάντα για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των εφοπλιστών.

Οι ανάγκες του Πατραϊκού λαού και αυτή τη φορά παραμερίζονται από τους κυβερνώντες και τους τοπικούς εντολοδόχους τους.

Αυτό εννοούν όταν μιλούν για ανάπτυξη και μέσω της κρουαζιέρας;

Η μετατροπή μέρους του λιμανιού της πόλης σε μόνιμο πάρκινγκ κρουαζιερόπλοιων είναι λοιπόν η ανάπτυξη που οραματίζονται για την πόλη όλοι όσοι συμμετέχουν και αραδιάζουν προτάσεις και σχεδιασμούς στα «αναπτυξιακά» τους συνέδρια;

Δεν είναι καθόλου περίεργο που οι πρόθυμοι επικριτές των όσων δημιουργεί η Δημοτική Αρχή στην παραλιακή ζώνη, για να τα απολαμβάνουν δωρεάν όλοι οι δημότες, δεν μιλούν και δεν αντιδρούν για το απαράδεκτο θέαμα με το κρουαζιερόπλοιο, αφού κι αυτοί τις ίδιες πολιτικές υπηρετούν και στα ίδια συμφέροντα υπακούουν.

Ο Πατραϊκός λαός όμως δεν μπορεί να ανέχεται άλλο αποφάσεις που πλήττουν και υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωή του και την ίδια την πόλη.

Καλούμε τον ΟΛΠΑ – ΤΑΙΠΕΔ και την κυβέρνηση να απομακρύνουν άμεσα το παροπλισμένο κρουαζιερόπλοιο.

Η Δημοτική Αρχή δεν θα επιτρέπει και θα αντιδράσει δυναμικά στην μετατροπή τμήματος του θαλάσσιου μετώπου της Πάτρας σε χώρο «μόνιμου πάρκινγκ» για τα παροπλισμένα καράβια των εφοπλιστών.

Το παραλιακό μέτωπο διεκδικήθηκε και αποκτήθηκε για το λαό και τις ανάγκες του στην αναψυχή, στον πολιτισμό και στον αθλητισμό και όχι για τα συμφέροντα και τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών.»

Πηγή: notospress.gr