22 Ιουλίου, 2024

Παραιτήθηκε ένας εκ των δικηγόρων του πιλότου λίγο πριν οδηγηθεί στον ανακριτή – «Δεν επιθυμώ να τον υπερασπιστώ»

Νωρίς το πρωί της Τρίτης, ο δικηγόρος Βασίλης Σπύρου, δεύτερος συνήγορος του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου δήλωσε την παραίτησή του. Σε δήλωσή του στους δημοσιογράφους, έξω από τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, ο κ. Σπύρου είπε ότι δεν επιθυμεί να ασχοληθεί περαιτέρω με την υπόθεση και την υπεράσπιση του κατηγορουμένου.ADVERTISING

Ερωτηθείς για τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, ο δικηγόρος υποστήριξε πως είναι προσωπικής φύσεως.

Χαρακτηριστικά δήλωσε: «Δεν επιθυμώ να ασχοληθώ περαιτέρω με την υπεράσπιση της υποθέσεως σε κανένα σκέλος της για προσωπικούς λόγους. Είναι προσωπικοί οι λόγοι. Σήμερα ένας άνθρωπος περνάει από τον ανακριτή και κρίνεται το μέλλον ενός μωρού. Οι δικοί μου προσωπικοί λόγοι δεν έχουν καμία σημασία.»

Τι είπε ο συνήγορος υπεράσπισης, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης

«Είναι επιλογή του εντολέα μου να φύγει ο δεύτερος συνήγορος» δήλωσε νωρίτερα ο κ. Παπαϊωαννίδης, ο οποίος τόνισε ότι από την αρχή από κοινού με τον Βασίλη Σπύρου, κινούσαν όσες διαδικασίες χρειάζονταν για την επιμέλεια της μικρής Λυδίας.

Ποιος είναι ο Βασίλης Σπύρου;

Ο δικηγόρος Βασίλης Σπύρου είναι ένας από τους πλέον γνωστούς ποινικολόγους της Αθήνας, ενώ στο πρόσφατο παρελθόν ήταν και υποψήφιος στις Εκλογές με την «Ένωση Κεντρώων» του Βασίλη Λεβέντη.

Σήμερα η απολογία

Η διαδικασία της απολογίας ενώπιον του ανακριτή έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 10 το πρωί , ωστόσο είναι πιθανό να καθυστερήσει για διαδικαστικούς λόγους.

Ο δικαστικός λειτουργός θα ζητήσει από τον καθ’ ομολογία δράστη του εγκλήματος να εξιστορήσει την δική του εκδοχή για αυτά που καταγράφονται στην δικογραφία για την ανθρωποκτονία και την θανάτωση ενός ζώου που η 20χρονη υιοθέτησε κουταβάκι και πίστευε πως θα μεγαλώνει μαζί με την 11 μηνών κόρη της.

Θα του ζητήσει παράλληλα να εξηγήσει όλα όσα έκανε μετά τον ασφυκτικό θάνατο της Καρολάιν προκειμένου να παραπλανήσει τις Αρχές. Ο 32χρονος καλείται να λογοδοτήσει για δύο κακουργήματα ενώ του καταλογίζονται και δύο πλημμελήματα που αφορούν την ψευδή καταγγελία που έκανε περί ληστείας και των ψευδών καταθέσεων που έδινε επί σειρά ημερών στην Αστυνομία.