2 Μαΐου, 2024

Επίθεση με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη: Ποιοι είναι οι τραυματίες Μητροπολίτες

Επίθεση Ιερέα με καυστικό υγρό σε επτά Μητροπολίτες, κατά την διάρκεια του Συνοδικού Δικαστηρίου στην Μονή Πετράκη.Συνελήφθη ο δράστης από φρουρό που βρισκόταν εντός του κτηρίου και κατά την σύλληψη του τραυμάτισε και αυτόν με το καυστικό υγρό, Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021 (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)

Επίθεση με βιτριόλι δέχθηκαν επτά Μητροπολίτες στη Μονή Πετράκη με αποτέλεσμα να μεταφερθούν στο Νοσοκομείο.

Η επίθεση φαίνεται να έχει λάβει χώρα από ιερέα, ο οποίος δικάζονταν για υπόθεσή του.

Τραυματίες, σύμφωνα με πληροφορίες οι Μητροπολίτες Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος, Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ. Αντώνιος, Άρτης κ. Καλλίνικος, Ζακύνθου κ. Διονύσιος, Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέας, και Κασσανδρείας κ. Νικόδημος.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι τραυματίες Μητροπολίτες έχουν μεταφερθεί στο Λαϊκό Νοσοκομείο. Έχουν υποστεί εγκαύματα σε διαφορετικά σημεία του σώματός τους. Οι δύο εξ αυτών έχουν πιο εκτεταμένα εγκαύματα και οι υπόλοιποι πέντε πιο ελαφρά.

O δράστης είχε ένα μπουκαλάκι με βιτριόλι στην τσέπη του και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ανήκει στη Μητρόπολη Βέροιας και συγκεκριμένα στην Αγία Βαρβάρα Ημαθίας ενώ κατά τις ίδιες πληροφορίες είχε στο παρελθόν εμπλοκή σε υπόθεση με ναρκωτικά.

Τους επιττέθηκα γιατί με καθαίρεσαν άδικα τόνισε στους αστυνομικούς ενώ χαρακτήρισε την υπόθεση σχετικά με τα ναρκωτικά σκευωρία.

Στο Συνοδικό δικαστήριο μετέχουν οι μητροπολίτες Κηφισιάς, Γλυφάδας, Δρυϊνουπόλεως, Αρτης, Κασσανδρείας, Γουμενίσσης και Ζακύνθου. Κατά το ρεπορτάζ σε πιο σοβαρή κατάσταση είναι ο μητροπολίτης Άρτης που μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ και ο Κηφισιάς.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας  και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μετέβησαν στο «Λαϊκό», όπου διακομίστηκαν οι πιο ελαφρά τραυματίες  από τη Μονή Πετράκη. Ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε ότι «αποφύγαμε τα χειρότερα» ενώ έκανε λόγο για πρωτόγνωρα φαινόμενα βίας που προβληματίζουν.

Από την πλευρά του ο υπ. Υγείας μίλησε για ένα τραγικό γεγονός που αντιμετωπίστηκε από την πρώτη στιγμή με τη συνδρομή του ΕΚΑΒ ενώ πρόσθεσε ότι για τις εξελίξεις ενημερώνεται ο πρωθυπουργός.