14 Ιουλίου, 2024

Στο ίδιο έργο θεατές σχετικά με το προσωπικό στη Περιφέρεια Πελοποννήσου

Με απόφαση Περιφερειάρχη έγινε επανατοποθέτηση Προϊσταμένων Διευθύνσεων και Τμημάτων, καθώς και η κατανομή προσωπικού στις κεντρικές και περιφερειακές υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η Περιφερειακή Αρχή Νίκα (Ν.Δ) ακολουθώντας κατά γράμμα τις επιλογές της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής Τατούλη (Ν.Δ – ΠΑΣΟΚ και ολίγον ΣΥΡΙΖΑ) κρατούν όμηρους τους υπαλλήλους της Περιφέρειας για να περνούν πιο εύκολα την αντιλαϊκή τους πολιτική.

Δεν τους αρκούν αντεργατικά νομοθετήματα όπως ο υπαλληλικός κώδικας ή το τελευταίο τερατούργημα για τα εργασιακά, καταργούν ουσιαστικά και τα Υπηρεσιακά Συμβούλια και με αποφάσεις Περιφερειάρχη ορίζονται οι προϊστάμενοι και γίνεται η κατανομή προσωπικού.

Δεν τους αρκεί ο αυταρχικός τρόπος διοίκησης, για να «μπαίνουν τα γίδια στο μαντρί», δεν συγκροτούν τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, δεν προκηρύσσουν τις θέσεις, για να ρουσφετολογούν, να εκβιάζουν, να επιβάλλουν την εντατικοποίηση και τα παράλληλα καθήκοντα, να επικρατεί «άκρα του τάφου σιωπή» για να υλοποιούν την αντιλαϊκή τους πολιτική.

Σηκώνουν τους τόνους και «σκοτώνονται» για το ποιος θα έχει την καρέκλα, ποιος θα είναι στο τιμόνι της αντιλαϊκής διαχείρισης.

Οι εργαζόμενοι δεν έχουν άλλη επιλογή. Να τους γυρίσουν μαζικά τη πλάτη. Να συσπειρωθούν στα σωματεία τους και στο ΠΑΜΕ, να αλλάξουν τους συσχετισμούς. Γιατί έχουν αξιοπρέπεια. Δεν δέχονται να γίνουν σκλάβοι του 21ου αιώνα.