28 Απριλίου, 2024

Φώκια μονάχους βγήκε σε παραλία του Δ. Μονεμβασίας

Μια φώκια του είδους μονάχους-μονάχους εμφανίστηκε το Σάββατο 19/6 στην παραλία Αμμίτσα στο Παλαιόκαστρο του Δήμου Μονεμβασίας.

Άμεσα, εθελοντές του συλλόγου «Τουλίπα Γουλιμή» έσπευσαν στο σημείο και απομάκρυναν τους λουόμενους από το νερό για την ασφάλειά τους. Οι εθελοντές του συλλόγου, που είχαν  επικοινωνία με τον «ΑΡΙΩΝ» η οποία ειδοποίησε τη «MOm» (Εταιρεία για τη Μελέτη και Προστασία Μεσογειακής Φώκιας), έμειναν ως το σούρουπο με τους κολυμβητές έξω από το νερό, χωρίς η φώκια να ξαναεμφανιστεί. «Πιθανόν η φώκια να απομακρύνθηκε από την περιοχή και να μην ξαναεμφανιστεί στα ρηχά, πιθανόν όμως και να ξαναεμφανιστεί κάποια από τις επόμενες ημέρες», επισημαίνει η «Τουλίπα Γουλιμή».

Σε αυτή την περίπτωση, αν οι λουόμενοι διαπιστώσουν την παρουσία της στα ρηχά, γίνεται σύσταση οι λουόμενοι και ειδικά τα παιδιά να βγουν αμέσως από το νερό και σε κάθε περίπτωση να κρατηθούν μακριά από το ζώο, είτε αυτό είναι στα ρηχά, είτε βγει στην άμμο. Όπως αναφέρουν τα μέλη του Συλλόγου «Τουλίπα Γουλιμή», «το ζώο μπορεί να είναι άρρωστο ή να θέλει να ξεκουραστεί. Παρότι δεν είναι επιθετικά ζώα ακόμη και με τέτοιες προθέσεις η επαφή μαζί του είναι πολύ επικίνδυνη, γι’ αυτό κρατιόμαστε μακριά δεν το ενοχλούμε και αμέσως ειδοποιούμε: το Λιμεναρχείο, τη “MOm” ή τον Σύλλογο «Τουλίπα Γουλιμή» στα τηλέφωνα 6977887292 και 6948525841».

Πηγή: lakonikos.gr