22 Μαΐου, 2024

Στο Λουτράκι συνεχίζεται το πρόγραμμα “Η Ελλάδα κατά του καρκίνου” που ολοκληρώθηκε στον Δήμο Νεμέας

Ολοκληρώθηκε στον Δήμο Νεμέας το πρόγραμμα “Η Ελλάδα κατά του καρκίνου” που υλοποιεί το Ελληνικό Ιδρυμα Ογκολογίας και στο πλαίσιο του οποίου διενεργούνται από την κινητή του μονάδα δωρεάν εξετάσεις γυναικών (μαστογραφία και τεστ Παπ) με στόχο την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού και του τραχήλου της μήτρας.

Οπως ενημερώνει σχετικά ο εντεταλμένος για θέματα υγείας περιφερειακός σύμβουλος Αγγελος Χρονάς, στον Δήμο Νεμέας, από την έναρξη του προγράμματος στις 31 του περασμένου Μαΐου μέχρι και την λήξη του την περασμένη Παρασκευή 18 Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν στην κινητή μονάδα του Ιδρύματος 326 δωρεάν εξετάσεις, χωρίς οικονομικά, ασφαλιστικά ή φορολογικά κριτήρια.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της λειτουργίας τής μονάδας έγιναν 206 μαστογραφίες σε γυναίκες 40 ετών και πάνω και πραγματοποιήθηκαν 120 τεστ Παπανικολάου σε γυναίκες 25 ετών και πάνω.

Επόμενος σταθμός του προγράμματος, που τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, είναι το Λουτράκι όπου σήμερα Πέμπτη 24 Ιουνίου ξεκίνησε η εφαρμογή του, παρουσία και του Αγγ. Χρονά.