20 Ιουλίου, 2024

Κώστας Τζιούμης: «Θωρακίζουμε το περιβάλλον»

Το εργολαβικό συμφωνικό για την «Αποκατάσταση ζημιών στη ΔΕ Τεγέας του Δήμου Τρίπολης λόγω των έντονων πλημμυρικών φαινομένων της 25-06-2016», προϋπολογισμού 550.000 ευρώ, υπογράφτηκε από τον Δήμαρχο Τρίπολης κ. Κώστα Τζιούμη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας “Αναστάσιος Ε. Κεχαγιάς ΕΔΕ”, την Παρασκευή 25/6/2021.

Αντικείμενο του έργου, είναι ο καθαρισμός ρεμάτων, αποστραγγιστικών καναλιών και άλλων επιφανειών, που επηρεάζουν σε σημαντικό βαθμό τις επιφανειακές απορροές της περιοχής του Δήμου Τρίπολης. Προβλέπεται πλήρης καθαρισμός οποιουδήποτε είδους και ύψους βλάστησης, φερτών υλικών, απορριμμάτων κτλ, ούτως ώστε να γίνεται χωρίς εμπόδια και κινδύνους η απορροή υδάτων.
Το έργο θα υλοποιηθεί κυρίως στην περιοχή της Δ.Ε. Τεγέας.
Η παραπάνω περιοχή κηρύχτηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω έντονων καιρικών φαινομένων, με τις αποφάσεις του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου το 2016.
Σε δηλώσεις του, ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης: «Παραμένουμε συνεπείς στις δεσμεύσεις μας. Προχωράμε με εντατικούς ρυθμούς στην υλοποίηση έργων που έχει ανάγκη η πόλη και τα χωριά μας.
Με τη σύμβαση που υπογράψαμε, θωρακίζουμε το περιβάλλον και αποκαθιστούμε ζημιές, οι οποίες είχαν προκληθεί από ακραία καιρικά φαινόμενα, πριν από περίπου μία πενταετία.
Για εμάς παραμένει βασική προτεραιότητα η ασφάλεια όλων των δημοτών μας».

tzioumis kexagias