20 Απριλίου, 2024

Κώστας Τζιούμης: «Αυξάνουμε την επισκεψιμότητα στον Δήμο Τρίπολης μέσα από εναλλακτικές μορφές τουρισμού» (video)

Σε κοινή συνέντευξη τύπου προχώρησαν, την Παρασκευή (2/7/2021), ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης και ο Πρόεδρος του ΣΑΟΟ (Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών και Οικολόγων) κ. Θάνος Μπουζέτος, με θέμα τα ιστορικά πεζοπορικά μονοπάτια.
Αρχικά, ο Δήμαρχος τόνισε τη σημασία ανάδειξης των μονοπατιών, με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την Επανάσταση του 1821.
Προς αυτή την κατεύθυνση υπήρξε εξαιρετική συνεργασία Δήμου Τρίπολης και ΣΑΟΟ, με τον Σύλλογο να καθαρίζει τα μονοπάτια, να τα σηματοδοτεί με νέες πληροφοριακές πινακίδες, ενώ εξελίσσεται η ψηφιοποιησή τους, ώστε οι επισκέπτες – πεζοπόροι να έχουν πλήρη,σύγχρονη σηματοδότηση και άμεση ενημέρωση μέσα από το κινητό τηλέφωνο.
«Στόχος είναι ο επισκέπτης να γνωρίσει τις φυσικές ομορφιές της περιοχής και να ενημερωθεί για την πλούσια ιστορία του τόπου μας» τονίζει ο Δήμαρχος κ. Κώστας Τζιούμης.
Η ψηφιοποίηση θα έχει ολοκληρωθεί το επόμενο διάστημα, με σκοπό στις 9-10 Οκτωβρίου να είναι όλα έτοιμα για την προγραμματισμένη πανελλήνια ορειβατική συνάντηση που θα γίνει στην περιοχή μας.
«Οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως η πεζοπορία, είναι πολύ σημαντικές για να αυξήσουμε την επισκεψιμότητα» συμπλήρωσε ο Δήμαρχος
Τα ιστορικά μονοπάτια συνδέονται με το Menalon trail και τα άλλα μονοπάτια της Αρκαδίας, στην περιοχή της Γορτυνίας.
Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε το ΣΑΟΟ για την άριστη συνεργασία.

Από την πλευρά του, ο κ. Μπουζέτος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και ανάφερε ότι ο ΣΑΟΟ από το 2012 προσπαθεί να ανοίξει και να σηματοδοτήσει μονοπάτια, με στόχο η Τρίπολη να γίνει πεζοπορικός προορισμός. Προς αυτή την κατεύθυνση, συνέδραμε καθοριστικά ο Δήμαρχος Τρίπολης αναφορικά με
τις πληροφοριακές πινακίδες. «Θεωρούμε πολύ σημαντική την ψηφιοποίηση των μονοπατιών, διότι θα δώσει τη δυνατότητα σε κόσμο που επισκέπτεται την περιοχή μας να περπατήσει αυτά τα μονοπάτια. Περιμένουμε ως ΣΑΟΟ και από τον Δήμο Γορτυνίας να μας στηρίξει για τις ταμπέλες»

Επιπλέον, ο ΣΑΟΟ έχει προχωρήσει σε εργασίες στο περιαστικό μονοπάτι από το Νοσοκομείο ως το άλσος του Αγίου Γεωργίου. «Πολύ σύντομα θα έχουμε ευχάριστα νέα από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για να αξιοποιηθούν τα περιαστικά άλση» τόνισε καταληκτικά ο Δήμαρχος Τρίπολης.