14 Ιουλίου, 2024

Επιστολή του Επιμελητηρίου Λακωνίας για τις νέες χρεώσεις ρυθμιζόμενων τιμολογίων

Το Επιμελητήριο Λακωνίας, με επιστολή του στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, ζητά τη μη εφαρμογή νέων χρεώσεων σε όσους ανήκουν στην κατηγορία των ρυθμιζόμενων τιμολογίων.

Μεταξύ άλλων η επιστολή, αναφέρει: “Το καλοκαίρι που διανύουμε θεωρείται από τα δυσκολότερα των τελευταίων χρόνων. Ολόκληρη η χώρα και μαζί με αυτή και η επιχειρηματικότητα, προσπαθούν να ανασυγκροτηθούν και να επανεκκινήσουν την οικονομία που υπέστη ένα ακόμα ισχυρό πλήγμα λόγω της πανδημίας και των περιορισμών που εφαρμόστηκαν για την αντιμετώπισή της.

Η μικρομεσαία επιχείρηση αποτελεί το στυλοβάτη της Ελληνικής οικονομίας και τα έως τώρα δεδομένα είναι δυσοίωνα για τη βιωσιμότητά της. Σύμφωνα με την ήδη αναρτηθείσα στη Διαύγεια απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ), προβλέπονται νέες χρεώσεις σε όσους ανήκουν στην κατηγορία των ρυθμιζόμενων τιμολογίων.

Η αύξηση των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας στην παρούσα φάση μόνο ως καταστροφική μπορεί να χαρακτηριστεί επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο το ήδη τεταμένο οικονομικό κλίμα των επιχειρήσεων. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ το 26,3% των ΜμΕ παρουσιάζουν ανεξόφλητους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας. Η εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου θα κλονίσει ανεπανόρθωτα το ελληνικό επιχειρείν που ζητά την στήριξη της πολιτείας όσο ποτέ άλλοτε. Το Επιμελητήριο, ζητά όπως εξεταστεί το ενδεχόμενο της μη εφαρμογής του μέτρου, αυτή τη χρονική στιγμή”.