19 Απριλίου, 2024

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ: Press Trip στο πλαίσιο προώθησης του προγράμματος «Τα Πιάτα της Επανάστασης»

Στο πλαίσιο προώθησης του προγράμματος ΜΟΡΙΑΣ 21 «Τα Πιάτα της Επανάστασης», στο οποίο συμμετέχει το Επιμελητήριο Αρκαδίας, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη δημοσιογράφων στις πόλεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Διακεκριμένοι δημοσιογράφοι επισκέπτονται αυτές τις μέρες διάφορες περιοχές της Πελοποννήσου, μεταξύ των οποίων και η Τρίπολη, που άλλωστε αποτελεί την «καρδιά» της Ελληνικής Επανάστασης.

Έτσι, την Παρασκευή 16 Απριλίου, επισκέφτηκαν την Τρίπολη δημοσιογράφοι και συνεργάτες του προγράμματος «Τα Πιάτα της Επανάστασης», στο πλαίσιο της προώθησης του στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης. Το πρόγραμμα των δημοσιογράφων περιελάμβανε: Επίσκεψη στη Δημόσια Τοιχογραφία (Πλατεία Σκάκι)[ΤΕΧΝΗ], Επίσκεψη στην Πλατεία Άρεως [ΙΣΤΟΡΙΑ], Υποδοχή από τον Δήμαρχο στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο και επίσκεψη στο Ψηφιακό Έκθεμα [ΙΣΤΟΡΙΑ] και γεύμα σε εστιατόριο που σερβίρει τα «Πιάτα της Επανάστασης» (Incognito)[ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ], με την ευγενική προσφορά του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.

Σε συνεργασία με τα 5 Επιμελητήρια της Περιφέρειας Πελοποννήσου αλλά και με Επαγγελματικούς Συνδέσμους, η δράση με τίτλο «Τα Πιάτα της Επανάστασης» έχει στόχο να ενισχύσει τη βιωματική σύνδεση των επισκεπτών με την εποχή του Αγώνα, μέσω της γαστρονομίας.

Ακολουθώντας τα χνάρια και τις διατροφικές συνήθειες των Αγωνιστών του 1821, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το περιοδικό Γαστρονόμος έχουν συγκεντρώσει τα υλικά και τις γεύσεις εκείνης της εποχής και ο αγαπημένος Chef Λευτέρης Λαζάρου έχει δημιουργήσει ένα ιδιαίτερο menu 12 συνταγών! Το menu συνοδεύεται από wine pairing με τοπικές ποικιλίες κρασιών που επιμελήθηκε ο Master of Wine Κωνσταντίνος Λαζαράκης. 

Μέσα από 12 video μαγειρικής και αναλυτικές συνταγές, το πρόγραμμα εκπαιδεύει εστιατόρια της Πελοποννήσου στην παρασκευή των συνταγών ώστε, ακολουθώντας τη δική τους δημιουργική προσέγγιση, να εντάξουν τα πιάτα στο menu τους. Επιπλέον, έχει δημιουργηθεί ενδεικτικός κατάλογος με τη λογοτύπηση «Τα Πιάτα της Επανάστασης» το οποίο θα είναι διαθέσιμο δωρεάν, σε όλους τους επαγγελματίες εστίασης που θα αποφασίσουν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δράση υποστηρίζεται από μία συνολική πανελλαδική καμπάνια επικοινωνίας και πρόγραμμα δημοσιότητας, με ειδικές αναφορές σε όσους συμμετέχουν στη δράση «Τα Πιάτα της Επανάστασης».

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα:Τιμώντας την επέτειο των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου και η ΤΕΜΕΣ Α.Ε. ανέπτυξαν το πρόγραμμα ΜΟΡΙΑΣ ‘21, μια πρωτοβουλία που προσκαλεί τους απανταχού Έλληνες ν’ ανταμώσουν φέτος στην Πελοπόννησο, για να ζήσουν την ιστορία του τόπου όπου εδραιώθηκε ο Αγώνας για την Ανεξαρτησία, μέσα από θεματικές διαδρομές και βιωματικές ή διαδραστικές εμπειρίες. Το ΜΟΡΙΑΣ ’21 είναι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα πολιτιστικού τουρισμού που, μέσα από 21 θεματικές διαδρομές, συνδέει εμβληματικές πόλεις της Πελοποννήσου, αναδεικνύει την ιστορία του τόπου και τον ρόλο κάθε πόλης στον Αγώνα για την Ανεξαρτησία. Οι διαδρομές είναι τριήμερες, πενθήμερες ή επταήμερες και προβάλλουν τα γνωστά και άγνωστα μνημεία κάθε πόλης, ενώ εμπλουτίζονται με 4 άξονες δράσεων που έχουν ως επίκεντρο την Ιστορία, την Τέχνη, την Γαστρονομία και τη Φύση. Την επιστημονική τεκμηρίωση του προγράμματος έχει αναλάβει το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, με τον συντονισμό του Καθηγητή Νικόλαου Ζαχαριά και την εποπτεία σε θέματα τεκμηρίωσης του ομότιμου Καθηγητή Θάνου Βερέμη και του Καθηγητή Θανάση Χρήστου. Οι δράσεις του προγράμματος θα αρχίσουν να ξεδιπλώνονται σταδιακά το επόμενο διάστημα. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα θα βρείτε εδώ: https://www.morias21.com/