20 Απριλίου, 2024

Δολοφονία στη Φολέγανδρο: Νέα συγκλονιστικά στοιχεία στο φως για ξυλοδαρμό της 26χρονης

 Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας σε σχέση με τη δολοφονία της 26χρονης στη Φολέγανδρο. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η γυναίκα έφερε μώλωπα στο μάτι. Αναμένονται τα αποτελέσματα από τις εξετάσεις στη σορό της κοπέλας προκειμένου ο ιατροδικαστής να συντάξει την έκθεση που θα καταθέσει στις αρχές. Η αστυνομία περιμένει τη συγκεκριμένη έκθεση που θα ρίξει φως φως στο είδος των χτυπημάτων καθώς και στον χρόνο που έγιναν αυτά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Κάτιας Νιάκαρη.

 


Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως η κοπέλα όταν κατέβηκε από το αυτοκίνητο και πριν την ρίξει στα βράχια, φώναζε δυνατά βοήθεια, με αποτέλεσμα ο 30χρονος να νιώσει «προσβεβλημένος». Σήμερα το πρωί ζήτησε ιατρική περίθαλψη για το πόδι του με αποτέλεσμα να μεταφερθεί συνοδεία αστυνομικών στο κέντρο υγείας του νησιού.

Ο καθ’ ομολογίαν δράστης της δολοφονίας της άτυχης Γαρυφαλλιάς φέρεται να υποστήριξε στους αστυνομικούς πως η 26χρονη δεν κοιτούσε το GPS με αποτέλεσμα να χάσουν το δρόμο, η ασήμαντη αυτή αφορμή οδήγησε σε καυγά κι έτσι βγήκε το αυτοκίνητο έκτος πορείας, στη συνέχεια έσπρωξε την κοπέλα στα βράχια, ενώ υποστήριξε πως κατέβηκε κάτω για να τη βοηθήσει όπου τη βρήκε νεκρή…

 

O δικηγόρος της οικογένειας της 26χρονης, Αλέξης Κούγιας ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ ότι: «Και οι 3 δικαστές και οι 4 ένορκοι που θα δικάσουν την υπόθεση θα έχουν όλο τον χρόνο, όλη τη δικογραφία. Έχει πολύ μεγάλη σημασία η ιατροδικαστική εξέταση και το περιεχόμενό της, έχει πολύ μεγάλη σημασία η εξέταση των στοιχείων του DNA, των αποτυπωμάτων, των αντιδράσεων πριν και μετά…».

Ο 30χρονος οδηγήθηκε στην εισαγγελία Νάξου όπου και του απαγγέλθηκε η κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση ενώ την Τρίτη θα οδηγηθεί στον ανακριτή κι αναμένεται να πάρει προθεσμία για να απολογηθεί.

Είναι γεγονός ότι η αρχική επικοινωνία ήταν δύσκολη μαζί του ωστόσο στη συνέχεια οδηγήθηκε στο λιμεναρχείο Φολεγάνδρου και εν συνεχεία στον αστυνομικό σταθμό όπου κατόπιν συζήτησης ομολόγησε την πράξη του, τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Άννα Ευθυμίου.

Η Γαρυφαλλιά τελευταία είχε εκμυστηρευτεί στη μητέρα της πως είχε υποψίες ότι ο 30χρονος παρακολουθούσε τα μηνύματά της.

«Στη μητέρα είχε εκφράσει κάποια περίεργη συμπεριφορά, έτσι χειριστική, αλλά δεν είχαν δώσει βάση. Δεν τον γνώριζαν, αυτά που έφτασαν στα αυτιά τους από το νησί, ήταν και από το camping και από κάποιες ταβέρνες ότι υπήρχε μια περίεργη συμπεριφορά του νεαρού» ανέφερε ο δήμαρχος Βέλους Κορινθίας, Αννίβας Παπακυριάκος.

Χθες έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα της εξέτασης του ιατροδικαστή. Ο θάνατος της 26χρονης, προήλθε από πνιγμό. Φέρει πολλαπλές κακώσεις στο σώμα και η κοπέλα ζούσε όταν έπεσε στη θάλασσα .

Εντοπίστηκε νεκρή το μεσημέρι της Παρασκευής. Ο σύντροφος της αναζητήθηκε από την πρώτη στιγμή ενώ μια μαρτυρία οδήγησε στον εντοπισμό του.

Θλίψη κι αποτροπιασμό εκφράζει η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με αφορμή τη δολοφονία της άτυχης Γαρυφαλλιάς.

«Τα πρόσφατα περιστατικά έμφυλης βίας και γυναικοκτονίας μας έχουν αφήσει όλους άφωνους, συγκλονισμένους. Μας προκαλούν βαθύ αποτροπιασμό και ακόμη βαθύτερη θλίψη. Ταυτόχρονα όμως, γεννούν σοβαρές ανησυχίες για την έκταση των φαινομένων αυτών στη χώρα μας. Πέρα από την καταγγελία, πέρα από την τιμωρία, είναι αναγκαίο να σκεφτούμε, για μια ακόμη φορά, τις αιτίες που τα προκαλούν και να εργαστούμε αποφασιστικά προς την κατεύθυνση της εξάλειψής τους. Κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο με έγκαιρες προληπτικές παρεμβάσεις, στην οικογένεια, στο σχολείο, στους χώρους εργασίας. Με τη διαπαιδαγώγηση από την πιο τρυφερή ηλικία, με την ευαισθητοποίηση στο πλαίσιο των δομών εκπαίδευσης, με τη μηδενική ανοχή ακόμη και στη βία χαμηλής έντασης, όποτε και όπου γίνεται αντιληπτή. Θα χρειαστεί χρόνος και μεγάλη προσπάθεια για να εξαλειφθούν τα στερεότυπα που πηγάζουν από την ανισότητα των φύλων και που δημιουργούν συλλογική ανεκτικότητα απέναντι σε πράξεις ηθικά και ποινικά κολάσιμες. Δεν πρέπει όμως να επιτρέψουμε στην κουλτούρα της βίας να κυριαρχήσει, ούτε να αφήσουμε στις οικογενειακές και προσωπικές σχέσεις να εμφιλοχωρεί η ανισότητα, η κακοποίηση και ο φόβος» αναφέρεται στην ανάρτησή της στο Facebook.

Σε tweet του ο Αλέξης Τσίπρας τονίζει:

«Άλλη μία γυναικοκτονία για την οποία ευθύνεται μία «κακιά στιγμή». Μάλλον κάτι δεν πάει καλά στην κοινωνία μας. Όσο βαθύτερα το συνειδητοποιήσουμε, τόσο περισσότερο θα φροντίσουμε να μεγαλώσουμε τους γιους μας με τρόπο που να σέβονται και να εκτιμούν κάθε γυναίκα».

«Οι κοινωνίες μας γύρισαν πολύ πίσω με την πανδημία. Η ζωή της γυναίκας μοιάζει να μην έχει την ίδια αξία. Κανένας δεν έχει δικαίωμα να θεωρεί τη δική του ζωή ανώτερη ή να αφαιρεί τη ζωή μια γυναίκας που νομίζει ότι του ανήκει» υπογραμμίζει στο Facebook η Φώφη Γεννηματά.

Στις 6 η ώρα το απόγευμα θα πουν το τελευταίο αντίο στην 26χρονη συγγενείς και φίλοι στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Βέλο Κορινθίας.

Το ζευγάρι είχε συχνούς καυγάδες

Όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Ζώης Κακκαβάς, το ζευγάρι είχε πάει στην Φολέγανδρο για διακοπές, την προηγούμενη Τρίτη. Φαίνεται πως διαφωνούσαν για πολλά πράγματα όπως για το πού θα κάνουν μπάνιο. Μέσα στο αυτοκίνητο είχαν ακόμη μία έντονη λογομαχία. Σύμφωνα με πληροφορίες,  αφορμή φέρεται να ήταν ότι έχασαν τον δρόμο τους, τον προσανατολισμό τους. Ο ίδιος φέρεται να  ομολόγησε ότι είχαν συχνούς καυγάδες και στο παρελθόν.

Μετά την άσκηση σε βάρος του, δίωξης από τον εισαγγελέα της Νάξου, την Τρίτη θα βρεθεί ενώπιον του ανακριτή για να απολογηθεί. Η κοπέλα εντοπίστηκε νεκρή το μεσημέρι της Παρασκευής και μία μέρα μετά συνελήφθη ο 30χρονος κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Το λιμενικό είχε αναλάβει στην αρχή τις έρευνες με την συμμετοχή κλιμακίου του Εγκληματολογικού και αστυνομικών από το τμήμα Ασφαλείας Σύρου. Στην συνέχεια προέκυψαν στοιχεία που παρέπεμπαν σε εγκληματική ενέργεια και στην Φολέγανδρο πήγε και κλιμάκιο από την Δίωξη Εγκλημάτων της ασφάλειας Αττικής. Στην επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ αναφέρεται  ότι όταν η 26χρονη βγήκε από το όχημα την ακολούθησε σε απόκρημνο σημείο, όπου διαπληκτίστηκαν και την έσπρωξε προς τη θάλασσα. Στη συνέχεια, όταν διαπίστωσε ότι η 26χρονη είχε χάσει τις αισθήσεις της, απομακρύνθηκε από το σημείο, εγκαταλείποντας τα προσωπικά του αντικείμενα.

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ: Ρεγγίνα Σαβούρδου, Αθανασία Σταμοπούλου