14 Ιουλίου, 2024

Αργολίδα: Το Σάββατο 31 Ιουλίου ο 5ος Δρόμος Αξιών

Βρισκόμαστε ήδη στην τελική ευθεία για τη διεξαγωγή του 5ου Δρόμου Αξιών, ο οποίος είναι αφιερωμένος στην Ημέρα Σκέψεως, στους απανταχού Προσκόπους και στις πανανθρώπινες αξίες.

Δυστυχώς τα πρωτόγνωρα και δυσάρεστα επιδημιολογικά φαινόμενα, δεν επέτρεψαν τη διεξαγωγή αυτής της διοργάνωσης τον Φεβρουάριο, (όπως είθισται να πραγματοποιείται).

Ακόμα όμως και έτσι, στην “καρδιά” του καλοκαιριού, ο 5ος Δρόμος Αξιών το Σάββατο 31 Ιουλίου 2021 θα είναι γεγονός.

Ο 5ος Δρόμος Αξιών αποκτά μια επιπλέον ξεχωριστή σημασία καθώς φέτος το 1ο Σύστημα Προσκόπων Άργους αποφάσισε να αφιερώσει το δρώμενο στον μεγάλο Έλληνα μαραθωνοδρόμο και ανθρωπιστή Στέλιο Κυριακίδη, ο οποίος όχι μόνο κράτησε ψηλά την σημαία ενός έθνους, αλλά βοήθησε Έλληνες στα δύσκολα χρόνια μετά την Κατοχή.

Όπως είναι γνωστό, ο Στέλιος Κυριακίδης συμμετείχε το 1946 στον μαραθώνιο της Βοστώνης στον οποίο κατάφερε να πρωτεύσει, παρά την ελλιπή προετοιμασία και φυσικά την κακή φυσική κατάσταση στην οποία βρισκόταν λόγω της Κατοχής.

Το χρηματικό έπαθλο που αντιστοιχούσε στη νίκη του δεν το κράτησε -το έδωσε για βοήθεια στον ταλαιπωρημένο ελληνικό λαό που ζούσε μια από τις πιο δύσκολες στιγμές της ιστορίας του.