14 Ιουλίου, 2024

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας στη Μεσσήνη και το Ναύπλιο

Σαφές μήνυμα ότι η νομιμότητα δεν είναι διαπραγματεύσιμη και δεν θα υπάρξει καμία ανοχή σε φαινόμενα παραβατικότητας, έστειλε τόσο από τη Μεσσήνη όσο και από το Ναύπλιο ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο Υπουργός επισκέφθηκε τη Μεσσήνη και το Ναύπλιο μαζί με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ Αντιστράτηγο Μιχαήλ Καραμαλάκη, σήμερα, Πέμπτη 28 Ιουλίου 2021 και είχαν σειρά συναντήσεων τόσο με εκπροσώπους της τοπικής Αυτοδιοίκησης όσο και με Αξιωματικούς και στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.

Αμέσως μετά τις διαδοχικές συναντήσεις που είχαν με τον Δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Αθανασόπουλο και τους Δημάρχους Άργους-Μυκηνών, Δημήτρη Καμπόσο Ναυπλιέων, Δημήτρη Κωστούρο, Επιδαύρου, Τάσο Χρόνη, Ερμιονίδας Ιωάννη Γεωργόπουλο, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεσμεύτηκε πως θα ενισχυθεί περαιτέρω η αστυνόμευση στις περιοχές τους που είναι παραγωγικές και τουριστικές και εφόσον χρειαστεί θα περιπολούν στα χωριά ακόμα και ομάδες ΟΠΚΕ.

«Είμαστε εδώ νυχθημερόν αφοσιωμένοι στην αποστολή μας, που είναι η ασφάλεια των πολιτών και η αποκατάσταση της νομιμότητας. Η ανοχή μας είναι μηδενική απέναντι στα φαινόμενα παραβατικότητας, τα οποία εμποδίζουν τους πολίτες να κάνουν τη δουλειά τους. Ήρθε η ώρα να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής τους με συγκεκριμένες αποφάσεις, πράξεις, δράσεις, επιχειρήσεις και όχι λόγια», σημείωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Επίσης, σε ό,τι αφορά στο θέμα της διαχείρισης της πανδημίας ο κ. Χρυσοχοΐδης απηύθυνε έκκληση σε όλους να εμβολιαστούν και ιδίως οι επαγγελματίες του τουρισμού και της εστίασης να τηρούν τα μέτρα για τον περιορισμό του αόρατου εχθρού, που είναι ο κορονοϊός, ώστε να κυλήσει ομαλά, χωρίς δυσάρεστες συνέπειες, η τουριστική περίοδος.

Στη διάρκεια των συναντήσεων, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης σημείωσε ότι έχει δώσει οδηγίες και κατευθύνσεις για γενικότερο στοχευμένο επιχειρησιακό επανασχεδιασμό για την πάταξη της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας συγκεκριμένων εγκληματικών ομάδων σε συγκεκριμένες περιοχές της Πελοποννήσου. Πρόσθεσε ότι για αυτόν τον σκοπό θα γίνει αναδιάταξη των υπαρχόντων δυνάμεων, αλλά θα υπάρξουν και άλλες ενισχυτικές, σε περίπτωση που απαιτηθεί στο πλαίσιο υλοποίησης του υπό κατάρτιση σχεδιασμού, για την αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Την ανακοίνωση για περαιτέρω ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης στις  περιοχές τους, καλωσόρισαν οι Δήμαρχοι Μεσσήνης, Άργους-Μυκηνών, Ναυπλιέων, Επιδαύρου, Ερμιονίδας, αντίστοιχα και ανέλυσαν την κατάσταση που επικρατεί στις περιοχές τους.  Επιβεβαίωσαν την καλή συνεργασία που ήδη υπάρχει και τόνισαν ότι προσδοκούν σε περαιτέρω ενίσχυση αυτής. Ευχαρίστησαν τόσο τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, όσο και τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ για τη στήριξή τους.