21 Μαΐου, 2024

Πολύ υψηλές θερμοκρασίες στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και για την ερχόμενη εβδομάδα

Ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν το τριήμερο από αύριο Παρασκευή 30 μέχρι και τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου -αλλά και στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας-, ωστόσο η πολλή ζέστη αναμένεται να διατηρηθεί μέχρι και την επόμενη Παρασκευή 3 Αυγούστου.

Αυτό γνωστοποιεί η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, σύμφωνα με την συμπλήρωση στην οποία -με βάση νεότερα προγνωστικά στοιχεία- προέβη σήμερα Πέμπτη 29 Ιουλίου η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) στο έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων (ΕΔΕΚΦ) που είχε εκδώσει την περασμένη Δευτέρα 26 του μήνα.

Ειδικότερα, στο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ σημειώνονται τα εξής:

“Σε συνέχεια του έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων (α.α. 8/2021, 26-07-2021) και σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, σχετικά με την εξέλιξη του κύματος καύσωνα:

  1. Το φαινόμενο εξακολουθεί να είναι ένα επικινδυνο καιρικό φαινόμενο καθώς θα έχει μεγάλη διάρκεια αλλά και διότι το θερμοκρασιακό εύρος (διαφορά μέγιστης – ελάχιστης θερμοκρασίας) θα είναι μικρό.
  2. Η κορύφωση αναμένεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, εν τούτοις οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν τουλάχιστον μέχρι και την Παρασκευή 6/8/21.
  3. Οι μέγιστες θερμοκρασίες το επόμενο τριήμερο θα κυμανθούν στα ηπειρωτικά περί τους 42 με 44 βαθμούς ενώ στη νησιωτική χώρα και τα παραθαλάσσια τμήματα θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Υψηλή θα παραμένει η θερμοκρασία και κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών, με τις ελάχιστες τιμές της πάνω από τους 28 βαθμούς στις περισσότερες περιοχές.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του φαινομένου και αναπροσαρμογή των θερμοκρασιακών ορίων θα γίνεται στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr) και το  λογαριασμό της ΕΜΥ στο twitter (@EMY_HNMS)”.