22 Ιουλίου, 2024

Σε κατάσταση ετοιμότητας ο μηχανισμός της πολιτείας για τον καύσωνα – ευρεία σύσκεψη με συμμετοχή υπουργών, περιφερειαρχών και στρατηγικής σημασίας φορέων

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας μετείχε σήμερα Παρασκευή 30 Ιουλίου, μέσω τηλεδιάσκεψης, σε συντονιστική σύσκεψη υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Αντικείμενο της σύσκεψης αποτέλεσε ο βέλτιστος συντονισμός όλων των συναρμόδιων φορέων και την καλύτερη αντιμετώπιση των συνεπειών του ισχυρού κύματος καύσωνα που αναμένεται να πλήξει τη χώρα και την ερχόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε στο πλαίσιο της σύσκεψης, η έλευση του καύσωνα έχει ήδη επέλθει και η υψηλότερη θερμοκρασία αναμένεται την ερχόμενη Τρίτη 3 Αυγούστου. Η θερμοκρασία, από σήμερα Παρασκευή 30 Ιουλίου και όλη την ερχόμενη εβδομάδα, αναμένεται να φθάσει, κατά τόπους πάνω από 44 βαθμούς κατά τις επικίνδυνες ημέρες.

Η πρόγνωση αναφέρει ότι οι καιρικές συνθήκες θα επανέλθουν στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα προς το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

Στην εν λόγω σύσκεψη, υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά και τον υφυπουργό στον πρωθυπουργό Θοδωρή Λιβάνιο, μετείχαν επίσης, οι γενικοί γραμματείς Εργασίας Αννα Στρατινάκη, Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος, Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα του υπουργείου Εσωτερικών Βιβή Χαραλαμπογιάννη, Υποδοχής Αιτούντων Ασυλο Μανώλης Λογοθέτης, οι περιφερειάρχες όλων των Περιφερειών της χώρας, οι πρόεδροι της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων (ΚΕΔΕ), Δημήτρης Παπαστεργίου και της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος.

Από πλευράς Πολιτικής Προστασίας, παρόντες ήταν ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου και ο γενικός διευθυντής Συντονισμού της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας Φοίβος Θεοδώρου, καθώς και ο υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Ιάκωβος Κλεφτοσπύρος, ο προϊστάμενος Κλάδου Επιχειρήσεων ΠΣ υποστράτηγος Χρήστος Λάμπρης, ο υποστράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας Ελευθέριος Γκαρίλας, ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) Θεόδωρος Κολυδάς, ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ Αναστάσιος Μάνος, εκπρόσωποι του ΕΚΑΒ, καθώς και του ΑΔΜΗΕ.

Δείτε εδώ τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας για τον καύσωνα:

Οδηγίες

Δείτε εδώ την εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας προς όλες τις κρατικές υπηρεσίες:

Εγκύκλιος