1 Δεκεμβρίου, 2023

Αιγιάλεια: Καλύτερη η εικόνα της πυρκαγιάς – Στους 16 οι τραυματίες – 20 σπίτια κάηκαν

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η μεγάλη πυρκαγιά στην Αιγιάλεια Αχαΐας μετά την ολονύχτια μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων, ωστόσο σημειώνονται συνεχείς αναζωπυρώσεις, με κυριότερες στις περιοχές της Ανω Ζήριας και της Παναγοπούλας. Από τη φωτιά τραυματίστηκαν 16 άνθρωποι, η πλειοψηφία με αναπνευστικά προβλήματα, χωρίς να εμπνέει ανησυχία η κατάσταση της υγείας τους. Σπίτια κάηκαν στο Λαμπίρι και τις Καμάρες, ξενοδοχεία και παιδικές κατασκηνώσεις εκκενώθηκαν, ενώ περίπου 110 πολίτες απεγκλωβίστηκαν από τις παραλιακές περιοχές της Αιγιάλειας και πλωτά του Λιμενικού τους μετέφεραν στο λιμάνι του Αιγίου.

Ειδικότερα στο νοσοκομείο του Αιγίου διακομίστηκαν 15 περιστατικά με αναπνευστικά προβλήματα.

Επτά εξ αυτών –έξι πολίτες και ένας λιμενικός– παραμένουν, σύμφωνα με την 6η Υ.ΠΕ., νοσηλευόμενοι για προληπτικούς λόγους. Η κατάσταση της υγείας τους πάντως δεν εμπνέει ανησυχία. Οι υπόλοιποι αποχώρησαν.

Στο γενικό νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας (Πάτρα) διακομίστηκε εγκαυματίας από την περιοχή της Ζήριας. Σύμφωνα με την 6η Υ.ΠΕ., υποβλήθηκε σε επιτυχή πλαστική χειρουργική επέμβαση. Νοσηλεύεται χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η υγεία του.

Η καταστροφή είναι πάρα πολύ μεγάλη, δήλωσε ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος, στο ΑΠΕ, και ανέφερε ότι επιστρέφουν στα σπίτια τους οι κάτοικοι της κοινότητας Λόγγου. Πρόσθεσε ότι για τους κατοίκους των άλλων δύο κοινοτήτων που έχουν απομακρυνθεί από τις εστίες τους, ο δήμος έχει φροντίσει για την ασφαλή φιλοξενία τους.

Αποκαταστάθηκε πλήρως η κίνηση των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της νέας εθνικής οδού Πατρών – Κορίνθου, ενώ στην παλαιά εθνική τα αυτοκίνητα απεγκλωβίζονται σταδιακά.

Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού έχει μεταβεί στην περιοχή για να διερευνήσει τα αίτια της πυρκαγιάς.

Τους δεκαέξι έχουν φθάσει οι τραυματίες από την φωτιά στην Αιγιάλεια..