9 Δεκεμβρίου, 2023

«Καιρός να ενταχθούν τα ΑμεΑ στα σώματα ασφαλείας !»

Συντάκτης : Μπουζουνοπούλου Μαρίνα- Πολυξένη & Αρχιφύλακας Ιωάννης Λαγός

“Θεωρώ πως ο αποκλεισμός των Ατόμων με Αναπηρία από τις στρατιωτικές σχολές είναι αναχρονιστικός και άδικος για εμάς. Θέλουμε ίσες ευκαιρίες στην πράξη και μπορούμε να προσφέρουμε τα μέγιστα και στον τομέα αυτό, σε τμήματα και υπηρεσίες γραφείου. Ωστόσο γνωρίζω και συμφωνώ στο ότι δεν πρέπει να διαχωρίζουμε την θεωρητική από την πρακτική εκπαίδευση, διότι το προσωπικό αυτών  καλείται να ανταπεξέλθει όλες  τις απαιτήσεις της πολιτείας.

Δεν είναι πρέπον όμως  η πολιτεία να «καταδικάζει»  ανθρώπους που κατέχουν όλα τα απαραίτητα προσόντα να βοηθήσουν ενεργά σε στιγμές «κρίσης», να εκτελούν πάρα την θέληση υπηρεσία γραφείου έστω και για μια βραδιά, ή γιατί να υπολειτουργούν τα γραφεία μέρες που το προσωπικό επιφυλακή ενώ  αντίθετα αυτό που οφείλει η πολιτεία σε όλους μας ανεξαιρέτως είναι  να λειτουργούν τα πάντα!  Ένας τρόπος να επιτευχθεί μια πιο σωστή λειτουργία είναι  να εντάξει και τα ΑμεΑ με  πρόγραμμα φοίτησης που θα περιλαμβάνει  εξολοκλήρου  εκπαίδευση  ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ σε υπηρεσίες γραφείου , ώστε και εμείς  με την να μπορέσουμε προσφέρουμε εκεί  που αγαπά ο καθένας, χωρίς όμως να υποστούμε κάθε ίδιους αυθαιρεσία των δικαιωμάτων όντας ανάπηροι. Άλλωστε ποτέ κανένας άνθρωπος από μας είτε με κινητικά προβλήματα , είτε με απώλεια όρασης ή ακοής δεν έχει  πρόθεση να υποβιβάσει το έργο των σωμάτων ασφάλειας αλλά ο απώτερος σκοπός μας  είναι να το διευκολύνουμε διότι το σεβόμαστε και το εκτιμούμε  . Καλείται το κάθε σώμα ξεχωριστά να αναδιοργανώσει τον πίνακα νοσημάτων και βλαβών , εν έτη 2021 καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε χιλιάδες προβλήματα και αντί να μειώνονται, αυξάνονται!

Προσωπικά βάση της διάταξης που εντάσσεται στον Γενικό Πίνακα Παθήσεων Νοσημάτων και Βλαβών του Π.Δ. 11/2014 (ΦΕΚ 17/Α/29-01-2014) αδυνατώ να εισαχθώ  στις σχολές Αξιωματικών ή Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας, κάτι  που διακαώς από μικρή  επιθυμούσα  και ήταν η κινητήριος δύναμη στον καθημερινό αγώνα μου!

Σεβόμενη λοιπόν πρώτη εγώ το σπουδαίο, βαρυσήμαντο και πολυετή έργο όλων των σωμάτων ασφαλείας, σας διαβεβαιώνω για ακόμη μια φορά ότι δεν επιθυμώ να αναλάβω κάποιο πόστο στο οποίο δεν θα μπορούσα  να ανταπεξέλθω, φέρνοντας πιθανόν σε δυσμενή θέση τους συμπολίτες μου και το αστυνομικό προσωπικό, ίσα ίσα αγαπώ τόσο το λειτούργημα του αστυνομικού και έχω μάθει όπως όλα τα ΑμεΑ να αγωνίζομαι για το παραμικρό, από πολύ μικρή ηλικία και έχω κουραστεί εδώ και 12 ΧΡΟΝΙΑ να ακούω από τους αρμόδιους φορείς «δεν μπορείτε» ! Φτάνει επιτέλους, θελουμε να προσφέρουμε μέσα από τα σώματα ασφάλειας !!!

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω τους αστυνομικούς Αρχιφύλακας Κρεμόνας Ιωσήφ , Αρχιφύλακας Ποδαράς Δημήτριος ,Αστυφύλακας Κόλλιας Κυριάκος , Φρουρός Δεληολάνης Νικόλας ,  Αρχιφύλακας Ιωάννης Λαγός & Ανθυπαστυνόμος Σταντορινεος  Κωνσταντίνος  για την βοήθεια που μου πρόσφεραν εκ βάθος καρδιάς  !!!

Σας ευχαριστώ ειλικρινά  για το χρόνο που μου αφιερώσατε  και ελπίζω στην άμεση ανταπόκριση σας !!!”

Αναδημοσίευση από τον ιστότοπο magdasnews.gr