4 Δεκεμβρίου, 2023

Στέφανος Χατζόπουλος: «Πρέπει όλοι να διαφυλάξουμε το υπερπολύτιμο αγαθό του νερού»

Σε μία ενημέρωση – έκκληση για λελογισμένη χρήση του υπερπολύτιμου αγαθού του νερού, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για ενδεχόμενα προβλήματα έλλειψης που θα ανακύψουν το επόμενο διάστημα, προχώρησε ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΤ κ. Στέφανος Χατζόπουλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, το μεσημέρι της Δευτέρας (2/8/2021).

Αρχικά, ο κ. Χατζόπουλος τόνισε ότι τα τελευταία χρόνια, τα νερά και τα χιόνια είναι σαφώς λιγότερα, με αποτέλεσμα οι εφεδρείες να είναι μειωμένες, ενώ παράλληλα, το φετινό καλοκαίρι επικρατούν παρατεταμένη ανομβρία και πολυήμεροι καύσωνες. Επιπλέον, τον Αύγουστο, ο πληθυσμός στην περιοχή μας αυξάνεται, με συνέπεια οι επάρκειες νερού να είναι λιγότερες, την ίδια στιγμή που οι ανάγκες είναι πολύ περισσότερες.

Ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΤ είπε: «Αν δεν λάβουμε τα μέτρα που πρέπει, πολύ φοβάμαι ότι θα μπούμε σε συνθήκες λειψυδρίας. Πρέπει όλοι να φροντίσουμε για τη μη αλόγιστη χρήση νερού. Δεν μπορούμε να ποτίζουμε κήπους με μεγάλες ποσότητες νερού, χρειάζεται μεγάλη προσοχή κι αν μπορούμε κιόλας να μην ποτίζουμε καθόλου. Να εξασφαλίσουμε το νερό πρώτα για τον άνθρωπο, για τα ζώα και μετά για άλλες χρήσεις.

Για ταράτσες, αυλές ή αυτοκίνητα, πρέπει να περιοριστεί η κατανάλωση νερού στο μέγιστο δυνατό βαθμό.

Επιπλέον, δεν πρέπει να ξεχνάμε και να αφήνουμε ανοιχτές τις βρύσες».

Στη συνέχεια, επισήμανε ότι υπηρεσία της ΔΕΥΑΤ φροντίζει για βλάβες ή διαρροές, ενώ μέσα από έργα προχωρά η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης για την πόλη και τα χωριά μας.

«Το έργο της τηλεμετρίας συμβάλλει στη μείωση διαρροών και στη διασφάλιση καλύτερης ποιότητας νερού» είπε ο κ. Χατζόπουλος και υπογράμμισε ότι η ΔΕΥΑΤ είναι σε άμεση επικοινωνία και με τους Προέδρους των τοπικών κοινοτήτων.

Στη συνέχεια, τόνισε ότι την περυσινή χρονιά, υπήρξαν αρκετά προβλήματα στα χωριά της Τεγέας, που υδρεύονται από το δίκτυο του Μεθυδρίου. Υπογράμμισε δε ότι με το έργο αντικατάστασης του δικτύου, θα μειωθούν αυτά τα προβλήματα στην εν λόγω περιοχή.

Στο τέλος της συνέντευξης τύπου, ο κ. Χατζόπουλος αναφέρθηκε σε θέσεις εργασίας ορισμένου χρόνου που εγκρίθηκαν για τη ΔΕΥΑΤ.