14 Ιουλίου, 2024

Μεσσηνία: Μεγάλη φωτιά στην Κάτω Μέλπεια – Εντολή εκκένωσης μέσω 112 των Αγίων Θεοδώρων και από το Μοναστηράκι

ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΒΡΑΧΟ Η ΦΩΤΙΑ ΠΟΥ ΚΑΙΕΙ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΦΡΥΓΑΝΑ ΕΚΚΕΝΩΘΗΚΕ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ Η ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ

Φωτιά ξέσπασε στις 16:10 στη Μέλπεια και κοντά στον οικισμό Βράχο. Ήδη έχουν κινητοποιηθεί πυροσβεστικές δυνάμεις από τον Μελιγαλά και την Καλαμάτα. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες η φωτιά “ανοίγει” και κινείται προς την Άνω Μέλπεια και το Μοναστηράκι, ενώ στις 18:00 δόθηκε εντολή εκκένωσης για προληπτικούς λόγους της τοπικής κοινότητας Αγ. Θεόδωροι.  Νωρίτερα, σύμφωνα με πληροφορίες του Messinialive έγινε κι απομάκρυνση κατοίκων από το Μοναστηράκι. Στην περιοχή επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 5 οχήματα, εθελοντές και εργαζόμενοι στο Δήμο Οιχαλίας, ενώ συγκεντρώνονται κι άλλες δυνάμεις. 

Ακόμα ένα μέτωπο φωτιάς στη Μεσσηνία

Μπαράζ πυρκαγιών σήμερα στη χώρα, με τη μια πυρκαγιά να ξεσπά μετά την άλλη σε διαφορετικές περιοχές. Με τις άλλες δυο φωτιές της Μεσσηνίας σε ύφεση, ξέσπασε στις 4 το μεσημέρι και νέα εστία φωτιάς αυτή τη φορά στη Μέλπεια. Στην περιοχή σπεύδουν επίγειες και εναέριες δυνάμεις, όσες είναι διαθέσιμες, καθώς έχει γίνει διασπορά των εναέριων δυνάμεων σε όλη τη χώρα, ενώ στο αίτημα της Κυβέρνησης για συνδρομή ανταποκρίθηκαν μέχρι στιγμής η Κύπρος Κύπρου αλλά και η Σουηδία που θα στείλουν σε εναέρια μέσα στη χώρα μας.

ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΝΗ ΕΦΤΑΣΕ ΤΟ ΣΥΝΝΕΦΟ ΚΑΠΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΜΕΛΠΕΙΑ

R