25 Απριλίου, 2024

Φωτιά Εύβοια: Μια ανάσα από το μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ οι πύρινες φλόγες – Συγκλονιστικές εικόνες

Δραματικές ώρες περνάει η Εύβοια καθώς η μεγάλη φωτιά που κατακαίει συνεχίζεται με αμείωτη ένταση – Οι μοναχοί πήραν τα ιερά λείψανα από την Μονή Δαυίδ

Η πυρκαγιά έφτασε δυστυχώς λίγα μέτρα από το μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ. Οι μοναχοί έχουν μαζέψει τα ιερά λείψανα και έχουν εγκαταλείψει τη μονή.

.

Την αγωνία του για την πύρινη λαίλαπα εξέφρασε ο Σεβ. Μητροπολίτης Χαλκίδος κ.κ. Χρυσόστομος στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.

Ο Σεβαστός Ιεράρχης ανέφερε πως κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη πλέον και πως η Ιερά Μονή του Οσίου Δαυίδ έχει εκκενωθεί μερικώς καθώς κάποιοι Πατέρες παραμένουν στο μοναστήρι, βέβαια αν κριθεί απαραίτητο θα αποχωρήσουν και εκείνοι. Ο κ. Χρυσόστομος σημείωσε επίσης πως πολλά εκκλησάκια αλλά και πολλά σπιτια έχουν παραδοθεί στις φλόγες, ενώ, αναφορικά με τους πληγέντες που έχασαν τα σπίτια τους ο Μητροπολίτης τόνισε πως κατόπιν συνεννοήσεως με την Περιφέρεια θα φιλοξενηθούν στον ξενώνα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου, στο Προκόπι αλλά και στις κατασκηνώσεις εφόσον χρειαστεί.

Να σημειωθεί πως πριν από λίγο εκκενώθηκαν και οι Ροβιές.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του ΒΗΜΑΤΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ το μοναστήρι του Οσίου Δαβίδ εκκενώθηκε πλήρως 

Επίσης τρεις πυροσβέστες που συμμετέχουν στην κατάσβεση μεταφέρθηκαν με ελαφρά εγκαύματα στο Κέντρο Υγείας Μαντουδίου. Σχετικό SMS απέστειλε το 112 στους κατοίκους των περιοχών αυτών.