2 Μαΐου, 2024

Φωτιά Aρχαία Ολυμπία: Εγκλωβισμένοι στο Πελόπιο – Νέο μήνυμα 112 για εκκένωση χωριών – Καίγονται σπίτι

Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr, υπάρχουν εγκλωβισμένοι στην περιοχή του Πελοπίου. Πρόκειται για άτομο ΑμεΑ μαζί με τον γιο του.

Μία νέα φωτιά εκδηλώθηκε στην Ηλεία και συγκεκριμένα στην περιοχή Μιράκα του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, που βρίσκεται σε διαφορετικό σημείο από το πύρινο μέτωπο που είναι σε εξέλιξη στην Ηράκλεια. Σπίτια έχουν παραδοθεί στις φλόγες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr, υπάρχουν εγκλωβισμένοι σε στάβλο στην περιοχή του Πελοπίου, ενώ οι κάτοικοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους, καθώς πλέον η φωτιά είναι σε απόσταση αναπνοής από τα χωριά Πουρνάρι, Πλάτανο και Πελόπιο.

Στην περιοχή, που είναι ανατολικά της Αρχαίας Ολυμπίας, έχουν σπεύσει πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την πυρκαγιά.

Σχετικά με τη φωτιά στην Ηράκλεια, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, χαρακτήρισε «πολύ δύσκολη την κατάσταση», μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Η Πυροσβεστική, θυμίζουμε, έδωσε εντολή για την εκκένωση των κοινοτήτων Πελόπιο, Πλάτανος και Καυκανιά, ενώ νωρίτερα είχαν εκκενωθεί προληπτικά και οι κοινότητες, Ηράκλεια και Πουρνάρι, λόγω της φωτιάς που μαίνεται στην περιοχή Ηράκλεια, του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.