14 Ιουλίου, 2024

Σε κατάσταση συναγερμού λόγω ακραίου κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς – Επί ποδός ο μηχανισμός του Δήμου Καλαμάτας

Σε κατάσταση συναγερμού και αυξημένης ετοιμότητας πολιτικής προστασίας έχουν τεθεί οι υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας, καθώς η περιοχή, σύμφωνα με την πρόβλεψη της Γενικής Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για αύριο Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021 εντάσσεται στην κατηγορία κινδύνου 5, όπου προβλέπεται ακραίος κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Σε έκτακτη σύσκεψη του τοπικού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, υπό τον Δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο, υπήρξε ενημέρωση για την υφιστάμενη κατάσταση, πλήρης επικαιροποίηση των στοιχειών που αφορούν σε δημοτικά και ιδιωτικά μηχανήματα, καταστάσεις εθελοντών κ.λπ., ενώ το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαμάτας παραμένει σε επιφυλακή καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου.

DSC 0751 Medium

Επί ποδός είναι και η Δημοτική Αστυνομία με περιπολίες στα ορεινά του Δήμου, στις Κοινότητες του Ταϋγέτου και στα ορεινά των Αρφαρών και της Θουρίας.

227246728 1287584388346471 7080543804174190799 n

Με εντολή Δημάρχου όλες οι Υπηρεσίες είναι σε επιφυλακή. Επίσης, οι δημοτικοί εργάτες πυροπροστασίας και οι πρόεδροι των Κοινοτήτων παραμένουν σε ετοιμότητα προκειμένου να δράσουν εφόσον απαιτηθεί, σε συνεργασία με τους χειριστές μηχανημάτων του Δήμου, ιδιώτες και εθελοντές, συνδράμοντας στο έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Απευθύνεται έκκληση προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.ά. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

210806