14 Ιουλίου, 2024

Ηλεία – Πύρινη «κόλαση» – Εκκενώθηκαν οικισμοί, ξεκίνησαν να πετούν τα εναέρια μέσα

Μάχη με τις φλόγες δόθηκε όλο το βράδυ και στην Ηλεία, με την κατάσταση να είναι ιδιαίτερα κρίσιμη. Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν να πετούν δύο αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα στην Αρχαία Ολυμπία, όπου μαίνεται από προχθές η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, στην Ηράκλεια.

Εκτός από τα εναέρια μέσα, στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, που αποτελούνται από 310 πυροσβέστες με 105 οχήματα και 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, καθώς και την ομάδα συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Επίσης, στην περιοχή βρίσκεται και το δεύτερο Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο, «Όλυμπος».

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν ο στρατός, η αστυνομία, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης. Στην προληπτική εκκένωση τεσσάρων κοινοτήτων του δήμου Πύργου προχώρησαν οι Αρχές, λόγω της φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή Κολίρι.

Όπως διευκρίνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Πύργου, ο Γιάννης Αργυρόπουλος, ζητήθηκε η προληπτική εκκένωση των κοινοτήτων Λαμπέτι, Αμπελώνας, Άγιος Γεώργιος και Κολίρι, ενώ στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, προκειμένου να κρατήσουν την φωτιά μακριά από κατοικημένες περιοχές.

Ηλεία: Στις φλόγες ο Λάλας

Αδιανόητες είναι οι εικόνες από τον Λάλα, όπως μπορείτε να δείτε στα παρακάτω βίντεο και φωτογραφίες. Οι πυροσβέστες έδωσαν μάχες μέσα στο χωριό, σε μια πύρινη «κόλαση».