23 Ιουλίου, 2024

Λακωνία: Συνεχίζεται η μάχη για να τεθεί υπό έλεγχο η κατάσταση στο Γύθειο (εικόνες)

Επιχειρούν 88 πυροσβέστες με 25 οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος επιχειρεί ρίψεις ένα ελικόπτερο – Είχαν εκκενωθεί πάνω από 15 κοινότητες

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι προσπάθειες της πυροσβεστικής για να τεθεί υπό έλεγχο η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή του Γυθείου. Εκεί, επιχειρούν 88 πυροσβέστες με 25 οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος επιχειρεί ρίψεις ένα ελικόπτερο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, το πύρινο μέτωπο που απειλούσε την Παρασκευή την περιοχή, δεν βρίσκεται πλέον πολύ κοντά στην πόλη του Γυθείου, ενώ έχουν εκκενωθεί προληπτικά περισσότερες από 15 κοινότητες.

Φωτογραφία: Φώτης ΜαρούδαςΣτο μεταξύ, με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Θεόδωρος Βερούτης ανέφερε πως: «Ολονύχτια μάχη έδωσαν και εξακολουθούν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Ανατολική Μάνη, για να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από το Γύθειο και άλλες κατοικημένες περιοχές του δήμου. Έχουμε και άλλες εστίες που εντοπίζονται στις περιοχές Αγερανός, Βαθύ, καθώς και σε περιοχές της δημοτικής ενότητας Σμύνους, όπου και εκεί επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής».

Μάλιστα, όπως υπογράμμισε «θεωρώ ότι η σημερινή ημέρα είναι πάρα πολύ κρίσιμη, διότι θα κριθεί, τόσο από τις προσπάθειες της Πυροσβεστικής και τα μέσα που θα διαθέσει, όσο και από τις δικές μας προσπάθειες, το κατά πόσο η φωτιά θα μπει σε ύφεση».

Φωτογραφία: Φώτης Μαρούδας

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τοπικά μέσα, μεγάλο πρόβλημα αντιμετώπισε το βράδυ της Παρασκευής το Βαθύ, με τις φλόγες να φτάνουν ως τη θάλασσα. Δύσκολες στιγμές πέρασαν και οι κάτοικοι των χωριών Καρέας, Κάτω Καρέας και Κρυονερίου και δόθηκε μάχη για να μην φτάσει η φωτιά σε Οίτυλο και Κελεφά.

Αρκετοί κάτοικοι και επισκέπτες του Γυθείου επέστρεψαν στα σπίτια τους και τα ξενοδοχεία το βράδυ, πολλοί όμως παρέμειναν και φιλοξενήθηκαν σε Σκάλα, Σπάρτη και Τρίπολη.

Φωτογραφία: Φώτης Μαρούδας