25 Απριλίου, 2024

Επικοινωνία Βλάση με Γεραπετρίτη για να συμβάλλουν εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης στη φλεγόμενη Αρκαδία

Εξαιρετικά δύσκολες στιγμές βιώνει η Αρκαδία με μέτωπα πυρκαγιάς που καίνε στην περιοχή του Δήμου Μεγαλόπολης και στην κάτω Γορτυνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Καλημέρα Αρκαδία», ο Υφυπουργός Εξωτερικών και Βουλευτής Αρκαδίας, Κώστας Βλάσης, ο οποίος την Παρασκευή ήταν παρών στα μέτωπα της φωτιάς, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για εναέρια μέσα, αλλά και για ενίσχυση των επιγείων δυνάμεων στην περιοχή μας.

Ο κ. Βλάσης έχει ήδη έρθει σε επικοινωνία με τον Υπουργό Επικρατείας κ. Γιώργο Γεραπετρίτη, ζητώντας εναέρια μέσα για την Αρκαδία. Ένα αίτημα που μεταφέρθηκε στον κ. Βλάση, στις αδιάκοπες επαφές που προηγήθηκαν τόσο με την Πυροσβεστική, όσο και με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, καταβάλλεται κάθε ανθρώπινη προσπάθεια, για να επιτευχθεί  κατάσβεση και αποφυγή άλλων αναζωπυρώσεων.

Είναι ένας τεράστιος αγώνας που δίνει και η Αρκαδία μαζί με όλη τη χώρα που καίγεται από τη μία ως την άλλη άκρη της.

Ο συντονισμός και η κατανομή τόσο των εναέριων μέσων όσο και των επίγειων δυνάμεων εναποκεινται στην Πολιτική Προστασία και την Πυροσβεστική Υπηρεσία που δίνουν τιτάνιο αγώνα αυτές τις μέρες.

Πηγή: kalimera-arkadia.gr