20 Μαΐου, 2024

Αρκαδία: Διάσπαρτα μέτωπα σε Ίσαρη, Χράνους, Χρούσα

Εστίες φωτιάς συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο σε περιοχές της Μεγαλόπολης. Στην περιοχή επιχειρούν ελικόπτερα Έρικσον, καθώς και αερπσκάφη Καναντέρ με το πρώτο φως της μέρας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ισχυρές δυνάμεις επιχειρούν και στο άλλο μέτωπο της φωτιάς στην Αρκαδία και συγκεκριμένα σε ορεινές περιοχές της Γορτυνίας, που πέρασε από την Νεμούτα της Ηλείας.

Στην περιοχή της Μεγαλόπολης οι πυροσβεστικές δυνάμεις απέτρεψαν την επέκταση της φωτιάς στην κοινότητα Ίσαρης, ενώ έχουν καεί δύο σπίτια στην περιοχή Χράνοι. Στην περιοχή του Ίσαρη, οι διάσπαρτες εστίες αλλάζουν συνεχώς την πορεία της φωτιάς.

Πρόκειται για την φωτιά που ξεκίνησε από την Μεσηνία την Παρασκευή και πέρασε στην Αρκαδία. Οι άνεμοι από νότια κατεύθυνση έχουν ενισχυθεί.

Αναζωπυρώσεις υπάρχουν στα χωριά ΙσαρηΧράνοιΧρούσαΒάστα, Λυκοσούρα και Πετροβούνι που παραμένουν εκκένωμενα, ενώ στην περιοχή δεν υπάρχει και ηλεκτρικό ρεύμα.

Με πρωτοβουλία του Δήμου Μεγαλόπολης έχουν μεταφερθεί σε ξενοδοχεία της Μεγαλόπολης και της Τρίπολης όσοι κάτοικοι έφυγαν από τα σπίτια τους και οι ευπαθείς ομάδες από την περιοχή.

Από το μεσημέρι του Σαββάτου πολλοί οικισμοί απειλήθηκαν και εκκενώθηκαν περιοχές, ενώ το απόγευμα εκκενώθηκαν και νέα χωριά, για προληπτικούς λόγους.

Πρόκειται για τις κοινότητες Ελαία, Χώρα, Ράχες, Νεοχώριο, Τουμπίτσι, Δάφνη και Δωδεκάμετρο.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ – ert.gr