21 Μαΐου, 2024

Συνδρομή προς τους πυρόπληκτους της Περιφέρειας με τρόφιμα και φάρμακα – άμεση προμήθεια ζωοτροφών για τις Π.Ε. Αρκαδίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας

Δέματα με τρόφιμα και φάρμακα για τους πυρόπληκτους στην Περιφέρεια Πελοποννήσου που απέστειλε ο Δήμος Καισαριανής έφθασαν σήμερα Τετάρτη 11 Αυγούστου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη.

Οπως γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, την εν λόγω βοήθεια -και την όποια παρόμοια συνδρομή από την υπόλοιπη Ελλάδα- κατανέμει η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας στις Διευθύνσεις Πρόνοιας των πληγεισών Π.Ε. Αρκαδίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, απ’ όπου προωθούνται στις πυρόπληκτες περιοχές των εν λόγω Περιφερειακών Ενοτήτων.

Ο περιφερειάρχης επανέλαβε πως ό,τι βοήθεια συγκεντρώνεται για τον πληγέντα πληθυσμό από πολίτες των πυρόπληκτων Περιφερειακών Ενοτήτων (Αρκαδία, Λακωνία, Μεσσηνία) θα κατευθύνεται μέσω των κατά τόπους Διευθύνσεων Πρόνοιας στον δήμο ή τους δήμους των εν λόγω Π.Ε. που έχουν πρόβλημα.

Παράλληλα, ό,τι βοήθεια φθάνει στην Τρίπολη από τις μη πληγείσες Περιφερειακές Ενότητες της Πελοποννήσου ή από άλλες περιοχές της χώρας μας, θα διανέμεται ισομερώς στις πληγείσες περιοχές.

ΖΩΟΤΡΟΦΕΣ

Στο μεταξύ, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας έδωσε σήμερα γραπτή οδηγία προς τους αντιπεριφερειάρχες Αρκαδίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας να προβούν άμεσα στην αγορά ζωοτροφών αξίας 10.000 ευρώ, προκειμένου αυτές να διατεθούν το συντομότερο δυνατό στους κτηνοτρόφους των πληγεισών περιοχών για να καλύψουν τις πρώτες ανάγκες για την παροχή τροφής στα ζώα τους.

Οπως τόνισε ο περιφερειάρχης, από μεθαύριο Παρασκευή αναμένεται να φθάσουν στην Περιφέρειας ζωοτροφές που παρέχονται ως βοήθεια από άλλες περιοχές της χώρας μας. Η διανομή τους θα γίνει μέσω των ΔΑΟΚ των Π.Ε. Αρκαδίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας.