22 Μαΐου, 2024

Συνάντηση στην Τρίπολη αύριο Παρασκευή 13 Αυγούστου του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με την υπουργό Πολιτισμού Λ. Μενδώνη

Συνάντηση θα έχει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, μεθαύριο Παρασκευή 13 Αυγούστου, στις 11 το πρωί, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Οπως γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης, στη συνάντηση αυτή θα συζητηθεί το θέμα της παράκαμψης των αρχαίων στην ακρόπολη του Πεταλιδίου, στο πλαίσιο κατασκευής του οδικού άξονα Τζάνε – Καλαμάκι, στα υπόλοιπα τμήματα του οποίου -εκτός απροόπτου- ξεκινά η διαγράμμιση και ο ηλεκτροφωτισμός.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα έγινε στην περιοχή αυτοψία από την ολομέλεια του ΚΑΣ, υπό τον γ.γ. Πολιτισμού Γιώργο Διδασκάλου.

Επίσης, στη σημερινή συνάντηση θα υπογραφούν από τον περιφερειάρχη και την υπουργό προγραμματικές συμβάσεις μεταξύ της Περιφέρειας και του υπουργείου για α) τη συνέχιση των ανασκαφών στην ρωμαϊκή έπαυλη στη θέση Κατουνίστρα του Λουτρακίου, β) την μελέτη και επισκευή του μητροπολιτικού ναού του Αγίου Γεωργίου στο Ναύπλιο και γ) την ενίσχυση του Διεθνούς Κέντρου Χορού της Καλαμάτας.

Οι πιστώσεις στις εν λόγω συμβάσεις για τα πιο πάνω έργα και δράσεις θα καταβληθούν από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.