29 Νοεμβρίου, 2023

Σε πλήρη έλεγχο τα πύρινα μέτωπα – Σε επιφυλακή οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη Γορτυνία

Χωρίς ενεργό μέτωπο ήταν λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης η φωτιά στην Αρκαδία. Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές από το Συντονιστικό της Πυροσβεστικής στην περιοχή «δεν υπάρχει πλέον εστία», παρά μόνο καπνοί.

Ωστόσο οι μεγάλες δυνάμεις της Πυροσβεστικής θα παραμείνουν όλο το βράδυ στην περιοχή καθώς «ο κίνδυνος των αναζωπυρώσεων είναι υπαρκτός».

Στις δασικές πυρκαγιές της Αρχαίας Ολυμπίας Ηλείας και της Γορτυνίας Αρκαδίας, επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις που έχουν ενισχυθεί μέσω του Ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα από την Τσεχία 35 πυροσβέστες με 14 οχήματα, από τη Γαλλία 240 πυροσβέστες με 60 οχήματα, από τη Γερμανία 244 πυροσβέστες με 56 οχήματα και από Αυστρία 40 πυροσβέστες με 13 οχήματα, ενώ στην περιοχή της πυρκαγιάς βρίσκεται και το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ.

Στο μεταξύ, με το πρώτο φως της ημέρας αναμένεται να επιχειρήσουν εκ νέου τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα, ενώ στο έργο της πυρόσβεσης συμβάλουν τα μηχανήματα έργου και οι υδροφόρες της αυτοδιοίκησης.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας επιχείρησαν περιοδικά, 6 αεροσκάφη καθώς και 9 ελικόπτερα συμπεριλαμβανομένων 1 ελικοπτέρου της Ελληνικής Αεροπορίας Στρατού και 2 ελικοπτέρων από την Ελβετία. Συνδρομή παρέχουν επίσης εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ. Τις πυροσβεστικές δυνάμεις συντονίζει ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.