29 Απριλίου, 2024

Σε αυξημένη επιφυλακή για πυρκαγιές ο Δήμος Τρίπολης – Ιδιαίτερη προσοχή στο Κοιμητήριο

Σε κατάσταση ετοιμότητας – αυξημένης επιφυλακής βρίσκεται την Κυριακή 15 Αυγούστου ο Δήμος Τρίπολης, όπως και οι υπόλοιποι δήμοι στην Αρκαδία, αλλά και στην Αργολίδα, την Κορινθία και τη Λακωνία.

Συγκεκριμένα ο Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Τρίπολης, Γεώργιος Οικονομόπουλος, αναφέρει: “Την Κυριακή 15 Αυγούστου 2021 – σύμφωνα με τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που συντάσσει η Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας- ο κίνδυνος για την εκδήλωση πυρκαγιών στον Δήμο μας είναι πολύ υψηλός (Κατηγορία κινδύνου 4) και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας – επιφυλακής.

Υπενθυμίζουμε στους κατοίκους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, τη χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, τη χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, τη ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών”.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Προσοχή και στο Κοιμητήριο Τρίπολης

Επίσης ο προέδρος του ΝΠΔΔ Τρίπολης, Ηλίας Kούρου, παρακαλεί όσους επισκέπτονται το δημοτικό κοιμητήριο της Τρίπολης, να προσέχουν προκειμένου να μην ξεσπάσει πυρκαγιά από τη χρήση κεριών και εύφλεκτων υλικών στο χώρο του κοιμητηρίου.

Μετά από περιστατικό ανάφλεξης ξερών θάμνων και κλαδιών στο δημοτικό κοιμητήριο, εξαιτίας αναμμένου κεριού, σε μνημείο αλλά και της επικινδυνότητας που υπάρχει τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, παρακαλούνται όλοι οι επισκέπτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.