22 Οκτωβρίου, 2021

Καλτεζές: Κουρά Μοναχού από τον Μητροπολίτη Μαντινείας Αλέξανδρο (εικόνες)

Του Επαμεινώνδα Μανδρώνη

Σε κλίμα συγκίνησης τελέσθηκε απόψε, Σάββατο 21 Αυγούστου 2021, Αρχιερατικός Εσπερινός και Μοναχική Κουρά στην ιστορική Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Καλτεζών Αρκαδίας.

Της Ακολουθίας του Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, συμπαραστατούμενος από πλειάδα Ιερέων.

Κατά την διάρκεια του Εσπερινού ο Μητροπολίτης έκειρε σε Μοναχό τον κ. Ιωάννη Κωνσταντίνου, πτυχιούχο Πολιτικό Μηχανικό, μετονομασθέντα σε Ιάκωβο, προς τιμήν του νεοφανέντος Οσίου Ιακώβου του εν Ευβοία.

Ο Μητροπολίτης Μαντινείας απευθυνόμενος στο νέο Μοναχό τον προέτρεψε να καταστεί “φίλος” του Χριστού και άξιος της νέας αποστολής του. Συνάμα, ανέφερε, ότι ο Μοναχός Ιάκωβος αποτελεί την πρώτη ανδρώα Μοναχική κουρά μετά την απόφασή του να μετατραπεί το Ιερό Κοινόβιο από γυναικείο σε ανδρικό. “Να αγαπήσεις τη Μονή της μετανοίας σου και να προσφέρεις τα μέγιστα σε αυτή, διότι αποτελεί πνευματικό, εθνικό και ιστορικό λίκνο”, κατέληξε.

Πλήθος πιστών, συγγενών και φίλων προσήλθαν στην Ιερά Μονή, προκειμένου να συμμετάσχουν στην Κουρά και να ευχηθούν στον Μοναχό Ιάκωβο.

arxon.gr