22 Οκτωβρίου, 2021

Συγκέντρωση εργαζομένων του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης με αφορμή τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών

Συγκέντρωση και παράσταση διαμαρτυρίας, σε είσοδο του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης, πραγματοποίησαν εργαζόμενοι της συγκεκριμένης δημόσιας δομής υγείας.

Αφορμή της συγκεκριμένης ενέργειας, ήταν ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των υγειονομικών και ότι προβλέπει η σχετική νομοθετική παρέμβαση.

Στ. Ζορμπαλάς

Το σωματείο των εργαζομένων στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο, αλλά και εργαζόμενοι στο Ψυχιατρικό κομμάτι του Ιδρύματος, συμμετείχαν, στην πανελλαδική στάση εργασίας, που κήρυξη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία και υποστήριξε η ΑΔΕΔΥ.

Εκπρόσωποι των εργαζομένων, μίλησαν στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και εξέφρασαν την ριζική αντίθεσή τους, όσον αφορά την υποχρεωτικότητα του εμβολίου στους υγειονομικούς, ενώ κάλεσαν την κυβέρνηση να πάρει πίσω το μέτρα.

Τόνισαν, επίσης, ότι έχουν ήδη προσφύγει στα Δικαστήρια για το θέμα αυτό, ενώ διευκρίνισαν ότι δεν ανήκουν σε κάποιο αντιεμβολιαστικό κίνημα ή σε κάποια ομάδα αρνητών του ιού.

Στάθηκαν στο γεγονός, ότι, εάν υπάρξει αναστολή εργασίας για κάποιους ή κάποιες, που δεν κάνουν, για τους δικούς τους λόγους το εμβόλιο, θα εμφανιστούν σοβαρά προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου, ενώ επανέλαβαν την τιτάνια προσπάθεια που κάνουν, όλους αυτούς τους μήνες, για να μείνει όρθιο το σύστημα υγείας και οι δομές, που έχουν δεχθεί αφόρητη πίεση με τις εισαγωγές ασθενών covid – 19.

ertnews.gr