25 Απριλίου, 2024

«Αντιεμβολιαστές αρνούνται μετάγγιση από εμβολιασμένους»

A small bottle labeled with a "Vaccine" sticker is held near a medical syringe in front of displayed "Coronavirus COVID-19" words in this illustration taken April 10, 2020. REUTERS/Dado Ruvic/Illustration

«Μέχρι τώρα είχαμε την άρνηση διασωλήνωσης, από την οποία πέθαναν και άνθρωποι, τώρα έχουμε ομάδες που αρνούνται μετάγγιση» αποκαλύπτει η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Άννα Μαστοράκου.

Μάλιστα, η κυρία Μαστοράκου ζητάει την παρέμβαση εισαγγελέα, καθώς η κατάσταση έχει γίνει επικίνδυνη…

Μιλώντας στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» αναφέρει χαρακτηριστικά: «Είναι συνταρακτικό το ότι υπάρχουν ομάδες που λειτουργούν οργανωμένα και πανελλαδικά. Αυτό το έχουμε δει και στην άρνηση της διασωλήνωσης, αλλά η τελευταία μόδα είναι ότι αν κάποιος μπει χειρουργείο ή θέλει μετάγγιση και ανήκει σε κάποια από τις παραπάνω ομάδες «αντιεμβολιαστών» ζητά να μην γίνει μετάγγιση από εμβολιασμένο. Έχουν δηλαδή συγκεκριμένη απαίτηση. Αυτό φυσικά δεν έχει καμία επιστημονική βάση. Είναι άνθρωποι που δεν έχουν καμία επαφή με την επιστήμη και δέχονται ότι διαβάσουν στο διαδίκτυο. Έχω την άποψη πλέον ότι λειτουργούν συντεταγμένα».

Η κυρία Μαστοράκου, έχει λάβει πλήθος αναφορών από γιατρούς για πιέσεις που δέχονται από αντιεμβολιαστές να εκδώσουν πλαστά πιστοποιητικά αλλά και θετικά rapid test, ώστε να εξασφαλίσουν ψευδή πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης.

Όπως δηλώνει, το πρόβλημα έχει δύο πλευρές: Aντιεμβολιαστές υγειονομικοί επιχειρούν να προσληφθούν στις εμβολιαστικές γραμμές, είτε για να αποκομίσουν παράνομα οικονομικά οφέλη, είτε για λόγους «ιδεολογικούς» ώστε να «βοηθήσουν» άλλους αντιεμβολιαστές να ξεφύγουν από την υποχρέωση των rapid test.

Η κ. Μαστοράκου τόνισε την ανάγκη να μπει πιο αυστηρός έλεγχος στις διαδικασίες με τις οποίες επιλέγονται οι γιατροί που μπαίνουν στους εμβολιασμούς και να γίνουν όλες οι νομικές ενέργειες, ώστε να λειτουργήσει ανασταλτικά στις παράνομες διαθέσεις.
Λίγες ώρες αργότερα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ανακοίνωσε την ενίσχυση του νομοθετικού πλαισίου για την επιβολή κυρώσεων με αφορμή και το περιστατικό στο Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στο newsit.gr η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας, για τους ανεμβολίασους υγειονομικούς:

«Εδώ στην Πάτρα ήταν 680 υγειονομικοί στο σύνολο 3.800 εργαζομένων. Εξ αυτών 60 ήταν γιατροί, 430 ήταν νοσηλευτές και 190 διοικητικό και λοιπό προσωπικό. Δεν βγήκαν όλοι σε αναστολή, όταν συνειδητοποίησαν ότι θα βγουν οι πράξεις αναστολής κάποιοι εμβολιάστηκαν. Οπότε βγήκαν σε αναστολή περίπου οι 600, 80 άτομα περίπου εμβολιάστηκαν. Ωστόσο είναι μεγάλος ο αριθμός. Αλλά στα νοσοκομεία της Πάτρας δεν υπάρχει κανένας ανεμβολίαστος αυτή την στιγμή υγειονομικός. Έχει δημιουργηθεί πολύ μεγάλο κενό ειδικά σε κάποιες μονάδες και σε μονάδες covid. Υπάρχει μεγάλο κοινό».  

Ρεπορτάζ: Αλεξάνδρα Αθανασίου – newsit.gr