27 Σεπτεμβρίου, 2021

ΔΕΘ 2021: «Αστακός» ενόψει εγκαινίων – 5.500 αστυνομικοί, drones, «Αίαντες», ελικόπτερα

«Φρούριο» η Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ 2021 και τις κινητοποιήσεις ακραίων ομάδων, όπως ακροδεξιών, αντιεξουσιαστών ή και αντιεμβολιαστών, στη διάρκεια του τριημέρου. Στη συμπρωτεύουσα απόψε (10.09.2021) ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σταδιακά, στη Θεσσαλονίκη και με αφορμή τη ΔΕΘ 2021 αναπτύσσονται συνολικά 5.500 αστυνομικοί, εκ των οποίων οι 2.000 από τμήματα της Βόρειας Ελλάδας και της Αττικής. Οι αστυνομικές δυνάμεις θα παραταχθούν σε κομβικά σημεία της πόλης, αναλαμβάνοντας την περιφρούρηση της 85ης Έκθεσης και την αποφυγή επεισοδίων.

Σύσκεψη για τον συντονισμό των μέτρων ενόψει των εγκαινίων της ΔΕΘ 2021 πραγματοποιήθηκε στο αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο, του υφυπουργού, Λευτέρη Οικονόμου και με τη συμμετοχή της ηγεσίας της ΕΛΑΣ.

×

ΔΕΘ 2021 – Θεσσαλονίκη: Αστυνομικός κλοιός

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν ήδη πάρει θέσεις γύρω από το εκθεσιακό κέντρο, ενώ διμοιρίες των ΜΑΤ βρίσκονται περιμετρικά του Βελλίδειου Συνεδριακού Κέντρου, όπου θα πραγματοποιηθεί η ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη νωρίς το βράδυ του Σαββάτου (11.09.2021).

Στον αέρα θα ίπτανται drones και ελικόπτερα της ΕΛΑΣ, ενώ στους δρόμους της πόλης αναμένεται να εμφανιστούν για πρώτη φορά ειδικά θωρακισμένα οχήματα ρίψης νερού («Αίαντες»).

Στόχος των μέτρων είναι να αποτραπούν τυχόν επεισόδια από ακραία στοιχεία ή από αντιεμβολιαστές.

Πηγή: newsit.gr