22 Ιουλίου, 2024

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας στα εγκαίνια φ/β πάρκου ισχύος 10 MW στο Στεφάνι Κορινθίας από τον πρωθυπουργό

Στα εγκαίνια από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ενός φωτοβολταϊκού πάρκου ισχύος 10 MW, στο Στεφάνι Κορινθίας, παρέστη το μεσημέρι σήμερα Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Η σημαντική αυτή ενεργειακή επένδυση δύναται να καλύψει τις ανάγκες μιας πόλης 10.000 κατοίκων, όπως επισημάνθηκε από τον πρωθυπουργό ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε στον κυβερνητικό σχεδιασμό ως προς την “πράσινη” ενέργεια και ειδικότερα στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τις δυνατότητες που έχει η Ελλάδα στον τομέα αυτό.

Στόχος, τόνισε ο πρωθυπουργός είναι ένα μέλλον βασισμένο στην αειφορία και στην διαφύλαξη του περιβάλλοντος για τις επόμενες γενιές.

Στη σημερινή εκδήλωση παρέστησαν επίσης, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης αρμόδιος για θέματα ιδιωτικών επενδύσεων, οι υφυπουργoί Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας αρμόδιος για την έρευνα και καινοτομία και Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκος Ταγαράς αρμόδιος για θέματα χωροταξίας και αστικού περιβάλλοντος, ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος και ο βουλευτής Κορινθίας Κώστας Κόλλιας.