14 Ιουλίου, 2024

Στο Ναύπλιο το 37ο πανελλήνιο συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών

Το 37ο Πανελλήνιο Συνέδριο, του Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, θα πραγματοποιηθεί από 16 έως 20 Σεπτεμβρίου 2021, στο Ναύπλιο.

Το φετινό ετήσιο συνέδριο, είναι αφιερωμένο στη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Η τελετή έναρξης του συνεδρίου, θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Βουλευτικού, στο Ναύπλιο, την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο Διδάκτωρ Νεότερης Ιστορίας Τάσος Χατζηαναστασίου, με θέμα: «Η Ελληνική Επανάσταση: ζητήματα ασφάλειας και αστυνόμευσης κατά τον αγώνα της ανεξαρτησίας».

Επίσης, στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Ναυπλιέων και ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού – Περιβάλλοντος – Αθλητισμού – Τουρισμού, στηρίζουν το συνέδριο και συνδιοργανώνουν την έκθεση πυρογραφίας του Δημήτριου Δετσαρίδη, με τίτλο: «Το 1821 αποτυπωμένο στο ξύλο…με φωτιά!», που θα πραγματοποιηθεί, από 17 έως 19 του μήνα, στην ισόγεια αίθουσα του Βουλευτικού.

Στο περιθώριο του συνεδρίου, θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις και ξεναγήσεις σε δύο από τα σπουδαιότερα και παγκοσμίως αναγνωρίσιμα μνημεία της αρχαιότητας και του πολιτισμού, στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών και της Επιδαύρου.

Μάλιστα, εντός του αρχαιολογικού χώρου της Επιδαύρου, θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης, την Κυριακή 19 του μήνα.

Επίσης, κατά τη διάρκεια των εργασιών, θα συζητηθούν θέματα αστυνομικού, κοινωνικού, πολιτιστικού και ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος, θα αναλυθούν από τις Τοπικές Διοικήσεις, της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, τα πεπραγμένα του τελευταίου χρονικού διαστήματος, καθώς επίσης, θα υποβληθούν προτάσεις για δράσεις το προσεχές χρονικό διάστημα.

Σημειώνεται ότι, η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών είναι η μεγαλύτερη ένωση αστυνομικών σε παγκόσμιο επίπεδο, με περισσότερα από 372.000 μέλη σε 68 χώρες του κόσμου και ιδρύθηκε το 1950 στην Αγγλία.

Παράλληλα, είναι σύμβουλος στο Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Η διοργάνωση του φετινού συνεδρίου, ανατέθηκε από το Εθνικό Τμήμα, στην Τοπική Διοίκηση Αργολίδας και πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη και αρωγή, της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, του Δήμου Ναυπλιέων, του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. και του Δήμου Επιδαύρου.