14 Ιουλίου, 2024

Ν. Παπαθανάσης από την Τρίπολη: Στόχος ο γρήγορος βηματισμός για την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου στις περιοχές της απολιγνιτοποίησης

“Χρειάζεται γρήγορος βηματισμός για την επίτευξη του στόχου της αλλαγής του παραγωγικού μοντέλου στις περιοχές της απολιγνιτοποίησης”.

Αυτό, δήλωσε απ’ την Τρίπολη ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, στο πλαίσιο περιοδείας του σε Αρκαδία και Οιχαλία Μεσσηνίας.

Στ. Ζορμπαλάς

Εξερχόμενος απ’ την συνάντηση που είχε στο δημαρχείο της Τρίπολης, με το δήμαρχο Κώστα Τζιούμη, ο Αναπληρωτής Υπουργός, είπε τα εξής:

“Είμαστε ως χώρα, σε δυναμική ανάπτυξης, βγαίνοντας απ’ την πανδημία. Η αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου στις περιοχές αυτές, είναι ένα στοίχημα του ίδιου του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, που το εξέπεμψε απ’ την πρώτη κιόλας στιγμή. Τα βήματα πρέπει να είναι γρήγορα, ώστε να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας, με το δήμο Μεγαλόπολης, να έχει τα υψηλότερα κίνητρα και την Τρίπολη, την Γορτυνία και την Οιχαλία, να βρίσκονται κοντά στα κίνητρα της Μεγαλόπολης, όσον αφορά την προσέλκυση νέων και πολλών επιχειρήσεων, με καλές αμοιβές για τους εργαζόμενους και με πολλές θέσεις εργασίας”.

Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις απ’ την Τρίπολη, ο Αναπληρωτής Υπουργός, ευχαρίστησε το δήμο Τρίπολης για την εξαιρετική συνεργασία.

Στ. Ζορμπαλάς

Ο δήμαρχος Τρίπολης, Κώστας Τζιούμης, τόνισε τα εξής:

“Η Τρίπολη είναι μέσα στο σχέδιο για την δίκαιη αναπτυξιακή μετάβαση, αφού πλήττεται και αυτή. Αναγνωρίζουμε ότι η Μεγαλόπολη θα έχει τον πρώτο λόγο, όμως και εμείς εδώ, έχουμε πολλούς εργαζόμενους της ΔΕΗ Μεγαλόπολης που ζουν στην Τρίπολη, με ότι αυτό συνεπάγεται. Έχουμε ήδη καταθέσεις τις προτάσεις μας για τα έργα που έχουν προεγκριθεί. Θα τα εξειδικεύσουμε άμεσα”.

Στ. Ζορμπαλάς

Ο δήμαρχος, παρέδωσε ένα βιβλίο – δώρο στον Αναπληρωτή Υπουργό, ενώ τον προσκάλεσε να παρευρεθεί στις λαμπρές εκδηλώσεις για την επέτειο της Άλωσης της Τριπολιτσάς.

Στ. Ζορμπαλάς

Η περιοδεία του Νίκου Παπαθανάση, ξεκίνησε, νωρίς το πρωί, με επίσκεψη στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπου και είχε επαφή με την Περιφερειακή Αρχή, ενώ, μετά το δημαρχείο της Τρίπολης, ταξίδεψε για Μεγαλόπολη, Οιχαλία Μεσσηνίας και Γορτυνία.

Στ. Ζορμπαλάς

Ο Αναπληρωτής Υπουργός, θα βρισκόταν και στις εδαφικές εκτάσεις των λιγνιτικών πεδίων Μεγαλόπολης.

Τον συνόδευσαν στην Αρκαδία και στη Μεσσηνία, ο Κωστής Μουσουρούλης, επικεφαλής του σχεδίου για την δίκαιη αναπτυξιακή μετάβαση, ο Ορέστη Καβαλάκης, γενικός γραμματέας ΣΔΙΤ και Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου και ο κ. Οικονόμου, τέως Υφυπουργός Περιβάλλοντος και νυν σύμβουλος του Πρωθυπουργού, με αρμοδιότητα τα αναπτυξιακά θέματα.