25 Απριλίου, 2024

Σύσκεψη στην Π.Ε. Αρκαδίας υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα για το Μουσείο Δασικής Iστορίας του Μαινάλου, στο Χρυσοβίτσι

Η αποκατάσταση και λειτουργία του Μουσείου Δασικής Iστορίας του Μαινάλου, στο Χρυσοβίτσι, αποτέλεσε το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα στα γραφεία της Π.Ε. Αρκαδίας, στην Τρίπολη, σήμερα Τρίτη 5 Οκτωβρίου.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο αντιπεριφερειάχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Μανώλης Σκαντζός, ο δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης, ο αρχιτέκτονας Γιάννης Κίζης -ομότιμος καθηγητής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο- και υπηρεσιακοί παράγοντες της Π.Ε. Αρκαδίας.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο περιφερειάρχης είχε επισκεφθεί την πιο πάνω περιοχή και την εν λόγω υποδομή, διαπιστώνοντας ότι το εν λόγω μουσείο διαθέτει τις προϋποθέσεις να συμβάλει σηµαντικά στην ανάπτυξη και τόνωση της οικονομίας του Δήμου Τρίπολης, καθώς έχει τη δυνατότητα να προσελκύσει πολλούς επιπλέον επισκέπτες στην περιοχή του όρους Μαίναλο.