20 Απριλίου, 2024

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης για το εργοστάσιο στο Αθήναιο Βαλτετσίου

Παράσταση διαμαρτυρίας, έξω απ’ το Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης, πραγματοποίησαν μέλη της Επιτροπής Αγώνα, αλλά και κάτοικοι της κοινότητας Αθήναιον Βελτετσίου, δήμου Τρίπολης, με αφορμή το θέμα της λειτουργίας της μονάδας επεξεργασίας ζωικών υπολειμμάτων στο συγκεκριμένο χωριό.

Η συγκέντρωση έγινε με αφορμή την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Πελοποννήσου και της συζήτησης του συγκεκριμένου θέματος.

Αναρτήθηκε στο νεοκλασικό κτίριο πανό, ενώ μοιράστηκαν φυλλάδια με τα αιτήματα της Επιτροπής Αγώνα.

Στ. Ζορμπαλάς

Δόθηκαν συνεντεύξεις, ενώ υπήρξε η πρόθεση, να δοθεί στον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, μία έγγραφη πρόταση για να παρθεί απόφαση απ΄το ΠεΣυΠ, όσον αφορά το μέλλον αυτού του εργοστασίου.

Οι ομιλητές , ζήτησαν να μην εγκατασταθεί στο Αθήναιο, η συγκεκριμένη μονάδα, να φύγουν τα όποια μηχανήματα έχουν ήδη εγκατασταθεί εκεί, να μην υπάρξουν στην περιοχή, άλλες παρόμοιες μονάδες, να παρθούν μέτρα στήριξης του αγροτών – κτηνοτρόφων – μελισσοκόμων, να γίνουν έργα ύδρευσης – άρδευσης, να παρθούν μέτρα απόκρουσης των συνεπειών – όπως ισχυρίζονται – απ’ τη λειτουργία της ΜΕΑ και του ΧΥΤΥ στην Παλαιόχουνη και να προχωρήσουν απ’ την Αυτοδιοίκηση, η μετρήσεις και η καταγραφή σε βάση δεδομένων, όλων των περιβαλλοντικών στοιχείων και ειδικότερα, όλων των στοιχείων που αφορούν τα νερά, ώστε να μπορούν να γίνουν συγκρίσεις.

Δήλωσαν επίσης, ότι ανεξάρτητα απ’ το τι θα κάνουν οι Αρχές, οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν μέχρι να φύγει οριστικά το εργοστάσιο απ’ το Αθήναιο.

www.ertnews.gr