14 Ιουλίου, 2024

Τρίτη δόση και για τους άνω των 50 ετών – Ανοίγει η πλατφόρμα


Στις «κόκκινες» περιοχές, κυρίως σε Μακεδονία και Θράκη όπου το 96% των ασθενών στις ΜΕΘ-COVID δεν έχει εμβολιαστεί, ενώ συνολικά οι ανεμβολίαστοι ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο, παραμένει η προσοχή των ειδικών. Σε Δράμα, Κιλκίς και Ξάνθη η εμβολιαστική κάλυψη είναι κάτω από το 50%. Απόγευμα Κυριακής αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα και οι πολίτες άνω των 50 ετών, με υποκείμενα νοσήματα θα μπορούν να κλείσουν το ραντεβού τους για την αναμνηστική δόση. Προϋπόθεση να έχουν συμπληρωθεί 6 μήνες από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους.

‘Οπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά τις απογευματινές ώρες αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για τον προγραμματισμό των ραντεβού της τρίτης δόσης για τα άτομα άνω των 50 ετών καθώς και όσους έχουν υποκείμενα νοσήματα.

Πάνω από 12,2 εκατομμύρια εμβολιασμοί έχουν γίνει σε όλη τη χώρα.

  • Τα νέα δεδομένα για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους – Οι 15 ημέρες που θα κρίνουν τα μέτρα (ΦΕΚ)

Για όσους έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού, ακόμη και στις κόκκινες περιοχές, τα μέτρα καταργούνται στους αμιγώς κλειστούς χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας.

Η μάσκα παραμένει υποχρεωτική:

Σε θέατρα, κινηματογράφους, και τους άλλους “μεικτούς χώρους”, εκεί δηλαδή όπου θα γίνονται δεκτοί και οι ανεμβολίαστοι με εργαστηριακό τεστ.

Προς το παρόν η πανδημία στη χώρα έχει μια σταθερή πορεία τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες.

Στα νοσοκομεία της χώρας νοσηλεύονται 1.700 ασθενείς.

Η πληρότητα στις ΜΕΘ COVID είναι στο 66% στο σύνολο της χώρας και στο 94% στη Θεσσαλονίκη.

Στη συμπρωτεύουσα, το ιικο φορτίο στα λύματα παρουσιάζει ανοδική τάση.

Σύμφωνα με την ημερήσια έκθεση του ΕΟΔΥ, εντοπίστηκαν 2.197 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 528 εντοπίζονται στο Λεκανοπέδιο και τα 335 στη συμπρωτεύουσα.

Ακολουθεί η Λάρισα, όπου τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν 160 νέες μολύνσεις.

Παράλληλα, ανακοινώθηκαν 39 θάνατοι και 331 επιπλέον διασωληνωμένοι.

ΕΡΤ1