18 Απριλίου, 2024

Στους δρόμους οι συνταξιούχοι της Λακωνίας – Τι ζητούν από την κυβέρνηση

Δυναμικό “παρών” στη μεγάλη πανελλαδική κινητοποίηση της περασμένης Παρασκευής 8 Οκτωβρίου, έδωσαν οι συνταξιούχοι της Λακωνίας, μαζί με χιλιάδες συνταξιούχους από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Οι συνταξιούχοι συγκεντρωθήκαν στην πλ. Κλαυθμώνος, όπου μίλησε ο Δήμος Κουμπούρης πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ και αμέσως μετά, παρά τη δυνατή βροχή, πορευθήκαν δυναμικά ως το Μέγαρο Μαξίμου.

Αντιπροσωπεία των συνταξιούχων της Λακωνίας, συναντήθηκε με τον Γιώργο Γεραπετρίτη, υπουργό Επικρατείας, γεγονός το οποίο κατήγγειλαν, καθώς είχαν ζητήσει επανειλημμένα να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό για να του θέσουν τα αιτήματά τους και να πάρουν συγκεκριμένες απαντήσεις. Ο υπουργός είπε στους συνταξιούχους ότι θα φροντίσει να υπάρξει συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Οι συνταξιούχοι διεκδικούν “επιστροφή όλων των αναδρομικών χωρίς δικαστήρια και προαπαιτούμενα, ουσιαστικά μέτρα για ενίσχυση της Υγείας, κατώτατη σύνταξη 600 ευρώ, κατάργηση της «εισφοράς αλληλεγγύης», απόδοση του 0,5% του προϋπολογισμού που έχει νομοθετηθεί, όπως και της 13ης και 14ης σύνταξης, τη μείωση των τιμών στα βασικά είδη κατανάλωσης και να σταματήσει η φοροληστεία, οι πλειστηριασμοί κλπ”.

Υποστηρίζουν ότι “τόσο για τους ίδιους, όσο για τη νέα γενιά, τα παιδιά, τα εγγόνια τους, αυτοτελώς και από κοινού με το ταξικό εργατικό κίνημα θα είναι στο δρόμο του αγώνα μέχρι ώσπου να ανατρέψουν τις αντεργατικές, βάρβαρες πολιτικές, να λάβουν τα όνειρα εκδίκηση και ο παραγόμενος πλούτος να υπηρετεί τις ανάγκες των εργαζομένων και του λαού”.