24 Οκτωβρίου, 2021

Σπάρτη: 900 πολίτες του Δήμου έχουν ανάγκη να αθληθούν

Το Δ.Σ. του Α.Γ.Ο. Σπάρτης «Άλμπατρος» εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται μεταξύ άλλων διάφορα οφέλη της κολύμβησης, ενώ σημειώνεται πως «την θερινή περίοδο οι εγκαταστάσεις του Ματάλειου Κολυμβητηρίου εξυπηρέτησαν 525 παιδιά και 100 ενήλικες».

Ακόμη, ο Α.Γ.Ο. Σπάρτης Άλμπατρος, υπογραμμίζει πως «είναι επιτακτική ανάγκη η Σπάρτη σαν πρωτεύουσα Νομού να παρέχει στους πολίτες της, την δυνατότητα χρήσης των κολυμβητικών εγκαταστάσεων κατά την διάρκεια όλου του έτους και όχι μόνο την καλοκαιρινή περίοδο σαν μια εποχιακή δραστηριότητα. Κάτι το οποίο συμβαίνει στο σύνολο των πόλεων που διαθέτουν κολυμβητικές εγκαταστάσεις και είναι απολύτως φυσιολογικό και αναγκαίο».

Συμφωνα με την ανακοίνωση περί τους 800 με 900 πολίτες του Δήμου Σπάρτης, ανήλικοι και ενήλικοι έχουν την ανάγκη να αθληθούν στον υγρό στίβο για το λόγο αυτό ο Α.Γ.Ο. Σπάρτης Άλμπατρος  ζητά να στηριχθεί ουσιαστικά ο αθλητισμός με σωστές αθλητικές εγκαταστάσεις στους πολίτες  και συνθήκες ανάπτυξης του αθλητισμού.

Οι αριθμοί των 800 και 900 πολιτών είναι καθαρά των αθλούμενων.

Ο πραγματικός αριθμός πολιτών του Δήμου που εξυπηρετούνται είναι 2400 έως 2700.

Και αυτό συμβαίνει για τον εξής λόγο.

Το ενδιαφέρον για την άθληση στον υγρό στίβο πέραν του ανήλικου αθλητή επεκτείνεται και στους δύο γονείς. Συνεπώς ο πραγματικός αριθμός των πολιτών που επιζητούν την λειτουργία των κολυμβητικών εγκαταστάσεων σε ετήσια βάση προκύπτει από τον αριθμό των αθλούμενων πολλαπλασιασμένου επί 3.

Το ουσιώδες συμπέρασμα από την ανωτέρω ανάλυση είναι ότι το ποσοστό των πολιτών του Δήμου που εξυπηρετούνται ανέρχεται στο 17%, ένας στους πέντε πολίτες.

Η αγωνιστική περίοδος στη κολύμβηση ξεκινά τέλη Οκτωβρίου και ολοκληρώνεται τον Ιούλιο με την διεξαγωγή του Πανελληνίου πρωταθλήματος.

Συνεπώς είναι επιτακτική ανάγκη η Σπάρτη σαν πρωτεύουσα Νομού να παρέχει στους πολίτες της, την δυνατότητας χρήσης των κολυμβητικών εγκαταστάσεων κατά την διάρκεια όλου του έτους και όχι μόνο την καλοκαιρινή περίοδο σαν μια εποχιακή δραστηριότητα.

Κάτι το οποίο συμβαίνει στο σύνολο των πόλεων που διαθέτουν κολυμβητικές εγκαταστάσεις και είναι απολύτως φυσιολογικό και αναγκαίο.

Με εκτίμηση.

Δ.Σ. ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ ΣΠΑΡΤΗΣ