20 Απριλίου, 2024

Απάντηση στον κ. Πετράκο: Το ΚΚΕ δεν θα γίνει πλυντήριο κανενός πολιτικού και επιχειρηματικού συμφέροντος

Το ΚΚΕ δεν θα γίνει πλυντήριο κανενός πολιτικού και επιχειρηματικού συμφέροντος.

Ο κ. Πετράκος «βγήκε στα κεραμίδια» κατά του ΚΚΕ γιατί οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι του Κόμματος ψήφισαν την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης  ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και όχι αυτή που κατέθεσε η  ΛΑΕ και στηρίχτηκε από την παράταξη Τατούλη και άλλους.

Το ΚΚΕ ξεκάθαρα και με συνέπεια εδώ και 10ετίες αντιπαλεύει την πολιτική απελευθέρωσης της Ενέργειας που είναι στρατηγική επιλογή της ΕΕ και  υπηρετούν διαδοχικά όλες οι κυβερνήσεις. Ήταν το μόνο κόμμα που αντιπάλεψε τη λειτουργία της με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Έτσι και τώρα, από την πρώτη στιγμή το ΚΚΕ κάλεσε το λαό  σε συστράτευση ενάντια στον νέο γύρο ιδιωτικοποίησης, στον οποίο προχωρά η κυβέρνηση της ΝΔ και τον οποίο θα πληρώσουν ακριβά τόσο οι εργατικές λαϊκές οικογένειες με νέες αυξήσεις στο ρεύμα, όσο και οι εργαζόμενοι στον κλάδο της ενέργειας.

Ευθύνες έχουν και όλες οι Περιφερειακές Αρχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Οι «φρέσκοι» σύμμαχοι του κ. Πετράκου, που θυμήθηκαν να εναντιωθούν στην «πλήρη ιδιωτικοποίηση» της ΔΕΗ, όλα τα προηγούμενα χρόνια  ηγήθηκαν στην υλοποίηση αυτής της πολιτικής. Έκαναν πράξη την ενίσχυση των ιδιωτών στην ενέργεια,  αδειοδοτώντας με πολύ μεγάλη ευκολία δεκάδες ιδιωτικές επενδύσεις σε ΑΠΕ γεμίζοντας βουνά και κάμπους με ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά.  

Τελικά ο κ. Πετράκος από τη θητεία του σαν κυβερνητικός βουλευτής δεν έβγαλε κανένα συμπέρασμα για τη στρατηγική  της ΕΕ στην Ενέργεια αλλά και συνολικότερα. Στρατηγική που υπηρετεί την επιδίωξη επιχειρηματικών ομίλων να βρουν εγγυημένες κερδοφόρες επενδύσεις.

Όλοι αυτοί που υλοποίησαν βήμα-βήμα την πολιτική απελευθέρωσης της ενέργειας της ΕΕ που οδήγησε στη νέα αυτή εξέλιξη βρίσκονται στην «ίδια όχθη του ποταμού» και  δεν μπορούν να εμφανίζονται ως δήθεν αθώοι του αίματος.

Βέβαια δε μας εκπλήσσει ο πολιτικός κατήφορος του συγκεκριμένου πολιτικού χώρου. Αντί να τα βάλει με τους πραγματικούς ενόχους που είναι το κεφάλαιο και το κράτος του, τα βάζει με το ΚΚΕ. Τα αισχρά επιχειρήματα ότι  το ΚΚΕ είναι «δεκανίκι της ΝΔ» είναι αντιγραφή  από την επιχειρηματολογία του ΠΑΣΟΚ τις εποχές που «όποιος δεν ήταν ΠΑΣΟΚ ήταν με την ΝΔ». Ο πολύς εναγκαλισμός με τον «γνωστό» Τατούλη οδηγεί τον κ. Πετράκο να χρησιμοποιεί τις ίδιες μεθόδους: λάσπη, σπίλωση και συκοφαντία.

Η στάση των Περιφερειακών Συμβούλων του ΚΚΕ στο Πε.Συ Πελοποννήσου ήταν στάση υπεύθυνη και με αρχές. Το ΚΚΕ δεν θα γίνει πλυντήριο κανενός πολιτικού και επιχειρηματικού συμφέροντος. Δεν πρόκειται να στηρίξει κανένα «μέτωπο» που στόχο έχει την αθώωση των διαχρονικά υπευθύνων. Απεναντίας αναδεικνύει την κυβερνητική συνέχεια και συνέπεια στην υπηρεσία του κεφαλαίου. Δεν πρόκειται να κάνει αβάντα σε κανένα νέο ή παλιό σωτήρα που «με ένα νόμο και ένα άρθρο» θα καταργήσει την αντιλαϊκή πολιτική!

Καλούμε τα εργατικά σωματεία, τους συλλόγους και τους φορείς των λαϊκών στρωμάτων να πάρουν πρωτοβουλίες και να οργανώσουν τον αγώνα για να ακυρωθούν οι νέες αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος, για να μη μείνει κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, για να έχουν τα λαϊκά νοικοκυριά πρόσβαση σε φτηνό ρεύμα.

Το ΚΚΕ θα δώσει όλες του τις δυνάμεις σ’ αυτό τον αγώνα, ο οποίος αντικειμενικά στρέφεται ενάντια στην πολιτική της απελευθέρωσης, της ιδιωτικοποίησης, μπορεί όμως και να προετοιμάσει τη λαϊκή αντεπίθεση για έναν ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης που θα ικανοποιεί τις λαϊκές ανάγκες και στον τομέα της ενέργειας.