18 Ιανουαρίου, 2022

Νέα παρέμβαση από την Επιτροπή Αγώνα για το θέμα του εργοστασίου στο Αθήναιο Τρίπολης

Με αφορμή την τελευταία απόφαση που πήρε, κατά πλειοψηφία, το Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όσον αφορά στην παραγωγική μονάδα ζωοτροφών στο χωριό Αθήναιο του δήμου Τρίπολης, η Επιτροπή Αγώνα κατά της εγκατάστασης και της λειτουργίας του εργοστασίου στην περιοχή, έδωσε συνέντευξη Τύπου, στην Τρίπολη.

Ομιλητής ήταν το μέλος της Επιτροπής, Νίκος Τσάγγαρης, ο οποίος, εκφράστηκε αρνητικά για όλες τις ενέργειες της εταιρείας και καυτηρίασε τη στάση των αρμόδιων φορέων.

Είπε μεταξύ άλλων: “Δεν πρέπει να εγκατασταθεί στο Αθήναιο η μονάδα αυτή. Πρέπει, άμεσα να φύγουν όλα τα μηχανήματα που τοποθετήθηκαν στο εργοστάσιο. Δεν θέλουμε στην περιοχή μας άλλες ρυπογόνες μονάδες. Όσες άδειες και να δώσουν στην μονάδα, εμείς θα είμαστε πάντα στον αγώνα για να αποτρέψουμε την λειτουργία της. Ζητάμε μέτρα στήριξης για τη γεωργία, την κτηνοτροφία, την μελισσοκομία. Θέλουμε έργα ύδρευσης, άρδευσης. Ζητάμε απ’ όλους τους αρμόδιους φορείς, όπως προχωρήσουν σε μετρήσεις για να καταγραφούν τα περιβαλλοντικά στοιχεία και ειδικότερα αυτά που αφορούν το νερό, ώστε να μπορέσουμε, αργότερα, να κάνουμε και στις σχετικές συγκρίσεις”.

Ο Νίκος Τσάγγαρης επανέλαβε ότι οι κινητοποιήσεις από πλευράς της Επιτροπής Αγώνα θα συνεχιστούν, μέχρι να φύγει το εργοστάσιο απ’ την περιοχή του Βαλτετσίου.