14 Ιουλίου, 2024

Ο ΔΕΔΔΗΕ καταγράφει ζημιές 3,1 εκ ευρώ στο δίκτυο της ΔΕΗ από τις πυρκαγιές του περασμένου Αυγούστου σε Αρκαδία, Λακωνία και Μεσσηνία

Σε 3.150.000 ευρώ ανέρχεται η ζημιά που υπέστη το δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου από τις πυρκαγιές του περασμένου Αυγούστου σε Αρκαδία, Λακωνία και Μεσσηνία, καθώς από τις φλόγες καταστράφηκαν συνολικά 105 χιλιόμετρα δικτύου μέσης και χαμηλής τάσης και 1.150 ξύλινοι στύλοι.

Αυτό αναφέρεται σε σχετικό έγγραφο της Διεύθυνσης Δικτύου του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) προς τους αρμόδιους φορείς της πολιτείας.

Οπως σημειώνεται χαρακτηριστικά για τις περιοχές Μεσσηνίας, Λακωνίας και Αρκαδίας, “εκτεταμένες ήταν οι ζημιές από τις πυρκαγιές της Πελοποννήσου. Συγκεκριµένα, στην περιοχή της Καλαμάτας υπέστησαν ζημιά 64 στύλοι και καταστράφηκαν 11 χιλιόμετρα  δικτύου, στην περιοχή της Σπάρτης αντικαταστάθηκαν 789 στύλοι και 54 χιλιόμετρα δικτύου ενώ στην περιοχή Τρίπολης υπέστησαν ζημιά 297 στύλοι και καταστράφηκαν 40 χιλιόμετρα δικτύου”.

Σε πανελλαδικό επίπεδο, οι φετινές πυρκαγιές προκάλεσαν στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ ζημιές συνολικού ύψους 16.090.000 ευρώ.