25 Απριλίου, 2024

Διαμαρτυρία για τις δηλώσεις των ανεμβολίαστων εργαζομένων στην Εργάνη

Διαμαρτυρία του συλλόγου των καφέ – εστιατόρων Αρκαδίας, με αφορμή το θέμα της συμπλήρωσης της υπεύθυνης δήλωσης των εργοδοτών, για τα rapid tests των ανεμβολίαστων εργαζομένων. Ο σύλλογος, με ανακοίνωσή του, υποστηρίζει ότι το μέτρο της νέας ΚΥΑ είναι εντελώς ανεφάρμοστο.

“Επιβαρύνει το ήδη εξαιρετικά δύσκολο πρόγραμμα εργασίας των εργοδοτών – που προσπαθούν με κινδύνους να τηρούν τα πρωτόκολλα που έχουν προκύψει, από τις νέες διατάξεις λόγω της πανδημίας – και επίσης αντίκειται στη νομοθεσία περί προσωπικών δεδομένων GDPR”, αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση.

Η επιστολή προς τους Βουλευτές Αρκαδίας βγήκε μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Φοροτεχνικών Αρκαδίας, σύμφωνα με το οποίο, οι λογιστές – φοροτέχνες της περιοχής, δηλώνουν ότι θα απέχουν από τις διεκπεραιώσεις υποβολής δηλώσεων.

Οι επιχειρηματίες εστίασης, δηλώνουν, ότι βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση, διότι δεν γνωρίζουν πως θα διαχειριστούν δηλώσεις σε ηλεκτρονικές πλατφόρμες μιας και δεν άπτεται του αντικειμένου τους.

Υπενθυμίζουν, ότι τα πρόστιμα ανέρχονται σε αρκετά χρήματα, που θα μπορούσαν να αποτελούν τον ετήσιο προϋπολογισμό της διαβίωσης μίας τυπικής Ελληνικής οικογένειας, σε σχέση και με τον κατώτατο μισθό.

Ο σύλλογος των Καφέ -Εστιατόρων Αρκαδίας, καλεί τους βουλευτές Αρκαδίας, να μεριμνήσουν, ώστε να αρθεί άμεσα το συγκεκριμένο μέτρο, που απειλεί, όπως υποστηρίζουν, την βιωσιμότητα των επιχειρήσεών τους.