22 Ιουλίου, 2024

Πάτρα – Στο αυτόφωρο υπάλληλοι της εξωτερικής φρουράς των φυλακών «Αγίου Στεφάνου»

Στο αυτόφωρο οδηγήθηκαν νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης υπάλληλοι της εξωτερικής φρουράς των φυλακών του «Αγίου Στεφάνου» στην Πάτρα επειδή αρνήθηκαν να κάνουν τις έκτακτες μεταγωγές κρατουμένων προς το νοσοκομείο, στο πλαίσιο της απεργίας που έχει προκηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα νέα καθήκοντα που τους ανατέθηκαν από την 1η Νοεμβρίου.

Σχηματίστηκε δικογραφία

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, οι εξωτερικοί φρουροί που είχαν βάρδια οδηγήθηκαν στο Α.Τ. Κάτω Αχαΐας και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για απείθεια και παράβαση καθήκοντος.

Αποτέλεσμα είναι να έχει προκληθεί αναστάτωση στις φυλακές, καθώς όπως επισημαίνουν οι εξωτερικοί φρουροί η απεργία τους είναι νόμιμη, δεν έχει προσβληθεί, ενώ εκκρεμούν και τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες η Διοίκηση των φυλακών και ο αρμόδιος εισαγγελέας πριν ακόμη σχηματιστεί δικογραφία ζήτησαν από τους εξωτερικούς φρουρούς να προχωρήσουν στις μεταγωγές καθώς υπήρχε θέμα για την υγεία των κρατουμένων. 

Πηγή: thebest.gr